Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Snapphaneturen – när man vill bli glad och trött!

Det är inte alla lopp som har ett riktigt slott som inramning, som om inte grymma stigar skulle vara nog.
Det är inte alla lopp som har ett riktigt slott som inramning, som om inte grymma stigar skulle vara nog.

Några av de föranmälda cyklisterna hade valt att stanna hemma på tävlingsdagen. Troligen hade de avskräckts av varningar om ett massivt regnoväder, vilket mycket riktigt drog in över Hovdala Slott utanför Hässleholm tidigt på söndagsmorgonen. Men vad dessa cyklister som stannade hemma måste ångra att de inte körde! För inte bara klarade man sig undan regn under själva loppet, utan de tävlande fick under 60, 43 eller 15 kilometer glädja sig åt fullkomligt magiskt fin singletrack. Vi såg idel (lite leriga) leenden bland de knappt tre hundra deltagarna, men också många krampande ben. Precis som det ska vara!

 

Singletrack så långt ögat når

Ibland hör man folk klaga på att långlopp som fenomen skulle vara grusvägsrallyn, som inte kan liknas vid ”riktig mtb”. Dessa personer borde omgående gå in och redan nu anmäla sig till nästa års upplaga av Snapphaneturen. Här har vi nämligen ett långlopp där man nästan tror att man drömmer, när den flowiga singletracken bara fortsätter och fortsätter, helt utan slut. Ömsom går det genom trollsk bokskog, ömsom bland granar, men hela tiden i underbar natur. När de ganska korta grusvägarsavsnitten väl kommer så är man ganska tacksam, för då blir det tillfälle att trycka i sig en gel och lite sportdryck innan nästa stig tar vid. Stigarna är utmanande på sina håll, men inte alls brutala, och alla vi talade med tyckte att det var lagom svårt. Idag när det var lite slirigt i spåret fick man dock hålla tungan lite extra rätt i munnen på sina håll, i alla fall om man rullade på snålt med dubbar.

Skåne platt?

Skåne sägs ju ofta vara platt, men de som säger det har nog inte kört Snapphaneturen. Här fanns det nämligen gott om tuffa stigningar, och de blev också lite extra tuffa när det våta underlaget gjorde sitt bästa för att suga fast däcken. Glädjande nog var det dock inga höjdmeter som vaskades i grusutförslöpor, utan de höjdmeter man surt förvärvat fick man sedan njuta av på bästa sätt genom singletrack nedför.

 

Annons
Hemmaföreningen Hässleholms CK gjorde inte bara ett toppenjobb med arrangemanget, utan de producerar nya talanger också!
Hemmaföreningen Hässleholms CK gjorde inte bara ett toppenjobb med arrangemanget, utan de producerar nya talanger också!

 

Pallplats för Allt om MTB

(Nästan) längst fram bland de tävlande höll sig dagen till ära Allt om MTB/Svenska Cycling Plus egen Lars Hansen, som lyckades komma i mål på en andraplats i tävlingsklassen. Den enda som höll sig utom räckhåll var Robert Eliasson från Hisingen CK, som under stora delar av loppet låg tillsammans med hemmaåkaren Anton Johannesson, vilken slutade på fjärde plats. I sista riktiga backen kom nämligen Hansen och loppets trea Helgi Winter Olssen ikapp hemmaåkaren, och kunde gå förbi.

Resultat finns här.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.