Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Snabbt, tight och dramatiskt på Långa Lugnet

Det blev en svängig uppgörelse på Långa Lugnet i Falun i söndags. Trots mörka moln och hårda vindar lockades runt 600 cyklister till backarna runt Lugnets skidstadion och Faluterrängen.

Banan var mycket torr och snabbkörd och tyvärr rapporterades om ett flertal krascher i höga farter. En av de drabbade var regerande mästaren och vinnaren från den första deltävlingen Calle Friberg som tvingades bryta efter en närkontakt med en tall. Först befarades ett nyckelbensbrott, men det verkade vara falskt alarm.

Efter kraschen på den andra loopen (av tre) utgjordes täten i herrar elit av Fredrik Eriksson, Fredrik Edin, Magnus Darvell och Matthias Wengelin. Mickael Flockhart som körde starkt på den första deltävlingen på Billingen fick problem i inledningen på den andra loopen då han tappade luften i framdäcket och tvingades till ett stopp och föll till en 21:a plats med över minuten upp till tätklungan. Ute på sista loopen hade han dock jobbat sig ikapp och tillsammans med Lars Bleckur jagade de ikapp och Bleckur kunde ansluta till tätklungan, medan Flockhart aldrig fick riktigt kontakt. Matthias Wengelin som haft problem med en förkylning den senaste veckan orkade inte riktigt komma tillbaka och fick släppa gruppen och körde in på en sjätteplats.

Kvar var till slut 2 x Fredrik samt Darvell och Bleckur. Starkast för dagen var Cykelvasasegraren Fredrik Eriksson som kunde lämna de övriga bakom sig och gå ifrån med nästan en minut och passerade mållinjen 57 sekunder före Fredrik Edin som i sin tur distanserat Bleckur med 49 sekunder. Precis utanför pallen den här gången hamnade Darvell som var ytterligare 46 sekunder efter Bleckur.

Annons

Eriksson tar därmed över totalledningen i cupen efter två deltävlingar före Mickael Flockhart och Lars Bleckur.

I damernas elitklass var det som så ofta inte lika jämt. Vid första varvningen låg Hanna Bergman och Jennie Stenerhag tillsammans, men ut på andra varvet orkade inte Jennie hänga med längre och luckan mellan de båda cyklisterna växte sig allt större. Bakom dessa båda jagade Emmy Thelberg och Felicia Ferner förgäves då de hade två respektive tre minuter fram till Bergman vid den andra varvningen. Hanna Bergman fortsatte att trumma på, trots enligt henne själv stumma ben och fortsatte att dryga ut ledningen på det sista varvet och kunde till slut passera mållinjen drygt 2 minuter före Stenerhag. Nästa sju minuter senare rullar Emmy Thelberg in på tredjeplatsen drygt 1,5 minuter före Ferner som tar fjärdeplatsen.

I totalställningen klättrar Emmy Thelberg upp i ledningen före Sandra Backman och Hanna Bergman.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Swecup landsväg är igång!

Close