Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossMTB

Smarta och mångsidiga glasögon från X-kross

x-krossX-kross sportglasögon med stora möjligheter X-kross sportglasögon har nu funnits ett par år på marknaden och dom uppskattas mycket av användarna.

Systemet är smidigt, först väljer du en båge efter smak och tycke. Nästa steg blir att välja vilken lins du ska köra med. Det finns olika linser för olika sporter så som löpning, golf, vattensporter mm, men dom som är mest intressanta är dom gjorda för mountainbike och landsvägscykling. Det som skiljer linserna åt är dels höjden på linsen men även antalet och storleken på ventilationshålen. Dessutom finns linserna i en hel del olika färger och i olika toner för olika väderförhållanden. För oss som håller ut under vinterhalvåret finns det till och med linser med dubbelglas för att motverka imma. Linsen fäster man enkelt med ett litet vred i mitten på linsen, den egenskapen ger linsen bra ventilation plus att man kan byta lins utan att kladda på själva glaset, en egenskap vi gillar starkt. Bakom linsen kan man fästa en insats i vilken man kan ha slipade glas. Glasögonen sitter skönt på huvudet och gummit som vilar på näsroten går att justera för olika typer och storlekar av näsor.

Glasögonen kostar från ca 1200:-.

Annons

IMG_0690IMG_9694IMG_0467.JPG (2) IMG_0629 IMG_0624

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.