Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Smarta mobilhållare för den aktive

MOC Chest Plate gör så att mobilen sitter säkert mitt på bröstet. Enkel och snabb att komma åt oavsett om det är för att kolla kartan eller svara på ett viktigt samtal.
MOC Chest Plate gör så att mobilen sitter säkert mitt på bröstet. Enkel och snabb att komma åt oavsett om det är för att kolla kartan eller svara på ett viktigt samtal.

Tillhör du dem som vill ha mobilen nära till hands även när du tränar? Det måste ju inte vara för att svara ifall den där dejten från i lördags skulle höra av sig, utan det kan ju lika gärna vara för att kunna fota något vackert utmed vägen eller ha den nära till hands ifall olyckan skulle vara framme.

Åre-baserade MOC har klurat lite på det här och tagit fram en serie riktigt smarta och användbara mobilfodral och hållare för oss som gillar att träna och helst inte lämnar mobilen hemma.

Systemet är lika enkelt som genialt och bygger på kardborreband – stora kardborreband.

Själva mobilen stoppar du ner i ett litet fodral som finns i lite olika versioner beroende på vilka önskemål du har, från en ren plastplatta som bara täcker baksidan av mobilen, till fodral som skyddar mobilen runt om. I dagsläget finns inte något fodral som är helt vattentätt, men enligt produktchefen Johan Forsgren på MOC ska ett sådant fodral vara på gång framåt våren och sommaren.

Fodralet, eller plattan, som du monterat mobilen i har hela baksidan klädd med kardborreband, och det är här som det intressanta och unika med MOC:s produkter kommer. För att fästa mobilen/fodralet på kroppen finns en mängd olika tillbehör. Från klassiska armband till en avancerad sele.

Annons

Mest intressant för cyklister tycker vi att selen som kallas för Chest Plate är. Den består av ett band som sätts runt bröstkorgen med ett lite smalare band som hängs runt halsen.  Mitt på bröstet sitter en platta med kardborreband som du enkelt bara trycker din mobil mot, så sitter den där. Behöver du ta upp mobilen (för att svara när dejten ringer…) är det bara att dra loss den från fästet och svara.

Vill du verkligen vara säker på att mobilen inte släpper från kardborrefästet finns ett litet extra band som du kan låsa fast mobilen med. Redan utan säkerhetsbandet sitter mobilen ordentligt fast i kardborrebandet, och har du satt fast säkerhetsbandet ordentligt så lär det krävas en riktigt ordentlig krasch för att telefonen ska lossna. Troligen har telefonen nog slagits sönder mer än fästet innan dess ändå.

Vi på Svenska Cycling Plus har under vintern testkört produkterna från MOC under både tränings- och pendlingscykling och tycker att systemet fungerar utmärkt. Ett par nackdelar som vi ser är att mobilen inte är helt vattenskyddad, vilket skapar en osäkerhet under blöta vinterträningar, samt att fodralen endast är anpassade för vissa mobilmodeller (finns i tre storlekar iPhone5/Android Large, iPhone6/Android XL samt iPhone6(Android XXL). Även dom de är rymliga nog så att du får plats med din mobil är det inte säkert att du kommer åt knappar och framför allt ljudutgången när mobilen ligger i fodralet.

Chest Plate finns i några olika färger och kostar 399 kronor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Sverige får ytterligare en IRONMAN

Close