Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

SM på bana närmar sig

Mästerskapströjor i bancykling kommer att delas ut i Falun den 13-14 februari. Foto: Nassos Triantafyllou
Mästerskapströjor i bancykling kommer att delas ut i Falun den 13-14 februari. Foto: Nassos Triantafyllou

Även i år tilldelades Velodrom CK i Falun det svenska mästerskapet i bancykling. Beslutet är inte speciellt förvånande, då Velodrom CK är den enda förening som har tillgång till en velodrom.

Tävlingarna kommer att genomföras den 13-14 februari och är öppna för alla licensierade cyklister från P/F13-14 upp till elit. På lördagen blir det kvar i sprint, samt tävlingar i elimineringslopp och tidslopp på kilometern samt Paracykel. Söndagen bjuder på sprintfinaler, poänglopp och förföljelselopp. Det som vill köra det mesta kommer således att få en tuff helg…

Även om bancykling är en förhållandevis ny gren inom svensk cykel (i alla fall i modern tid) så växer grenen stadigt. Av geografiska skäl är det självklart att Dalarna är ett framgångsrikt distrikt (Falun har ju Sveriges enda velodrom), men det finns också några framgångsrika Skåningar som tränar, tävlar och i något fall även bor i Danmark.

Bantävlingar är publikvänliga och loppen är korta och fartfyllda och det är enkelt för åskådaren att följa hela loppet på ett enkelt sätt.

Läs mer: Svensk forskning förklarar varför korta intervaller fungerar

Svenska Cykelförbundet arbetar för att integrera paracykel i förbundets övriga tävlingsverksamhet och ingår som tävlingsklass inom både landsvägs- och bancykling. Årets SM-tävlingar blir den första gången som paracykel får SM-status på bana. Paracykel på tandem fick SM-status redan i somras under landsvägs-SM.

Annons

Program för SM-helgen:

Lördag 13 februari 2016
sprintkval, elimineringslopp och tidslopp kilometer samt paracykel

Söndag 14 februari 2016
Sprintfinaler, poänglopp och förföljelselopp

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Nu byggs Nordens bästa cykeldestination

Close