Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

SM i publiksporten cykel-trial närmar sig

Cementringar, trästockar och stenbumlingar släpas just nu runt på Viks idrottsområde i Arvika där årets SM-bana i trial tar form.

Annons
Ludvig Andersson, lovande trial-cyklist från Arvika.

Arvika idrottssällskap står åter värd för Trial-SM den 12 september. Christian Andersson, tävlingsansvarig utlovar en utmanande SM-bana med bra variation och blandade hinder som håller måttet för den svenska trial-eliten. Men framför allt är Christian Andersson glad över att SM blir av detta speciella år – trots att mästerskapet sker utan publik.

– Det viktiga i år har varit att få till något. Våra trialcyklister är taggade att tycker det är kul att ha något att träna inför. Vi räknar med lite manfall i år, men hoppas cyklisterna tar chansen och anmäler sig, och ser SM som en möjlighet att få tävla och träffa likasinnade, säger han.

Förra helgen den 29-30 augusti samlades landslag och utvecklingslag trial i Laholm på Hawkhills TK:s område. Christian Andersson var på plats tillsammans med trials förbundskapten Mats Hult. Helgen ägnades åt teknikövningar och tävlingssimulering, men främst anordnades lägret för att cyklisterna skulle få träffas menar Mats Hult.

– Vi har haft en väldigt annorlunda säsong. Alla internationella tävlingar har varit inställda, förutom en C-tävling i Slovakien. Våra landslagscyklister har försökt upprätthålla normal träning men behöver träffas och inspireras av varandra så det kan bli fler träffar innan året är slut, säger Mats Hult.

Årets SM följs av en SweCup-tävling i Arvika den 13 september och den 26 september arrangeras säsongens andra och sista SweCup  i Tranemo, vilket glädjer Mats Hult.

– Flera tävlingar har flyttats i år, för att sedan ställas in. Så det är kul att det kommer tävlingar nu för de som vill tävla. För våra landslagsåkare gäller det att hålla tävlingsmoralen uppe, för förr eller senare är det dags igen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
DUMPA FLÄKTEN OCH TOPPA FORMEN?

Close