Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Övrigt

SM i cykeltrial på SVT

trail
Foto: Från SVT Play

Idag avgörs SM i den kanske lite mer undanskymda cykelsporten trial. Det handlar om balans, grym spänst och en extrem kontroll på cykel och kropp. Trial går helt enkelt ut på att köra en bana bestående av fem sektioner där varje sektion består av en serie med hinder som ska passeras utan att sätta ner fötterna. När vi pratar hinder så är det inga småstenar eller rötter som ska passeras, utan klippblock, kabeltrummor, dumpersdäck och allt möjligt som arrangören kan komma på. Bunnyhopp upp på platåer över en meter över golvet är inte ovanligt.

Klar favorit i dagens tävlingar är Joacim Nymann från Lerum som hoppas på att säkra sitt fjärde SM-tecken i disciplinen. Han är 6:a på världsrankingen och hans mål är lika enkelt som tufft: ”Jag ska bli bäst i världen, jag vet att jag har kapaciteten och jag är på väg dit”, säger han i en intervju med SVT Sport.

Läs mer: Därför fungerar korta intervaller

Annons

Dagens SM-tävlingar inleds med en kvalomgång med start klockan 13.10 medan finalerna drar igång några minuter efter 17. Kvalet direktsänds på SVT Play medan alla med ”vanlig” TV kan följa finalen i SVT1. Så vill du se spektakulär cykling och en uppvisning i balans och kontroll så missa inte att slå på TV:n i eftermiddag.

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Stark comeback av Felix Beckeman

Close