Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Kost, kropp och själÖvrigt

Slut på stinkande träningskläder

BL_1640Du kommer hem, känner en frän doft i huset eller lägenheten, funderar över vad det kan vara. Skyller kanske på katten, om du har någon, men så kommer du fram till där du har dina cykelskor och inser att katten nog åkte ut på lite väl lösa grunder. Doft från träningskläder i allmänhet och skor i synnerhet kan vara fruktansvärd.
Det finns en del sprayer och små kulor på marknaden som påstås ska lösa problemet. Det de oftast gör är att bara dölja den fräna doften med en annan doft. När den döljande lukten börjar försvinna, är man tillbaka på ruta ett igen.
Strax innan jul fick vi möjlighet att testa en helt ny produkt – Smell Well. Smell Well består av ett par små kuddar, inte helt olika de ärtpåsar man lekte med på gymnastiken i lågstadiet, kanske något mer färgglada dock. Enligt den bifogade beskrivningen skulle produkten inte bara dölja lukten utan också ta bort orsaken till dofterna – bakterier.
Entusiastiska tog vi med påsarna hem för att sätta dem på prov. Testen inleddes med att jag letade upp ett par riktiga stinkbomber till skor, lät en rutinerad näsa (min sambos) provlukta dem och fick ducka för anklagelserna om mordförsök och fick omdömet om lukten till ”vedervärdigt”.
En kudde i varje sko, och två dygn senare fick sambon göra om lukttestet. Det får nog erkännas att hon var rätt avvaktande innan hon stoppade näsan i skon igen, men konstaterade glatt att lukten var borta. Nu, snart en månad senare, luktar skorna fortfarande helt ok, trots att några träningspass genomförts i skorna. Det verkar alltså som att produkten faktiskt fungerar.
OK, du tänker säkert precis som jag gjorde. Innehållet i de där kuddarna lär vara starkt nog för att ta död på det mesta, inklusive vår natur. Men det intressanta är att SmellWell är helt fria från farliga kemikalier och dessutom skonsam mot miljön. Produkten är testad och godkänd med fem stjärnor av REACH och fått märkningen Enviromental friendly.
Men hur fungerar kuddarna då? Hemligheten ligger i att SmellWell absorberar fukten och neutraliserar pH-balansen så att det bildas en omgivande miljö som är ogynnsam för bakterier. Det gör att bakterietillväxten minimaliseras.
Idag har jag alltid två kuddar liggande i min träningsväska och både jag och sambon kan glatt konstatera att lukten från träningsskåpet blivit betydligt bättre de senaste veckorna. Även katten är nöjd eftersom han slipper bli utkastad utan orsak…
Läs mer om SmellWell på www.smellwell.se

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Intervju med Fredrik ”Seglarn” Edin

Close