Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Skövde-Örebro

Vaknade på morgonen tidigt och cyklade i lugn och ro till starten. Där hade jag uppgift att berätta lite mer om Cykeltours då vi är etappsponsorer idag. Jag höll i en liten presentation med mikrofonen. Strax därefter skulle vi cykla iväg. Men nu hittade jag inte mina cykelglasögon. Jag trodde jag hade haft de på mig vid start. Små stressig blev man och det var dags att åka iväg. Funktionärerna tittade runt men hittade inget. Vi cyklade iväg och jag hade som vanligt full koll på trafiken och alla cyklister. De borttappade glasögon var visserligen ett bekymmer men som ledare lär man sig koppla bort och fokusera. Lite senare kom en av våra följebilar upp bredvid, de hade hittat glasögonen vid starten.

 

Efter några mil kom vi in på en smal väg. Där bjöd Vägverket (eller vad de nu ska heta) oss på 10km fräsch grus med klibbigt underlag. Då bilarna åkte förbi kastades stenen upp mot oss och våra cyklar. Det förvånar mig att de aldrig kan tänka på oss. Varför lappar man vägarna istället för att ta itu med de ordentligt. Det borde bli mindre arbetet i längden.

 

Ibland är det bra att bli påminde varför man gör detta. Under veckan är det alltid några som kommer för att cykla någon enstaka etapp. Sedan är vi ca 100 personer som ska hela vägen. Vid starten i Skövde fick vi med en cyklist som hade bestämt sig för dagens runda mot Örebro. Han berättade gärna om sig själv och hur han är cancersjuk med oviss utgång. Trots behandlingen och medicinen ville han göra en insats för cancersjuka barn. Otroligt!

Annons

 

Vid Gulspång åt vi mat på pizzerian vid riksvägen. Det var lite kul att alla grupper kom samtidigt. Personalen klarade det galant. De sista 7 milen är samma sträcka som motionsloppet Vänern Runt som jag har åkt. Men backarna kändes lite snällare nu efter allt cykling denna vecka. Vid sista depån i Svartån kom en regnskur precis då vi anlände. Vi kunde ta skydd under arrangörstältet och efter några minuter försvann regnet och solen tittade fram. Vi rullade i mål tillsammans, glada och positiva. Visserligen har vi 5 dagar kvar men nu har vi cyklat lite mer än hälften av det totala distansen.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Ännu en etapp
Close