Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Skandisloppet vill locka fler att börja cykla med ny kortdistans

Årets upplaga av motionsloppet Skandisloppet – Cycling for all kommer att cyklas i tre olika distanser. 167-, 85- och 30 kilometer. Den kortaste, som är den stora nyheten, presenterades i ett pressmeddelande i förra veckan med förhoppningen att locka nya motionärer att testa cykling.

”De allra flesta klarar av att cykla 3 mil, tempot kan du bestämma själv och en helt vanlig cykel fungerar utmärkt”, säger Niklas Ulander på eventbolaget QASE som anordnar loppet tillsammans med Upsala CK, vi hoppas att få fler att plocka fram cykeln och börja använde den, helst varje dag.

Som arrangör till ett cykellopp sticker han inte under stol med att har gärna ser att fler anmäler sig till just Skandisloppet men en annan anledning till att bredda motionsloppet kommer sig av samarbetet med Uppsala Kommun. Staden blev nyligen utvald som en av 17 finalister i WWFs EARTH HOUR CITY CHALLANGE 2013. Övriga svenska representanter är Stockholm och Malmö.

”Visst är det ett erkännande att vara bland finalisterna men samtidigt kan vi inte luta oss tillbaka och tro att vi kan vara nöjda. Vi har mycket som måste bli bättre för att nå Uppsalas högt satta klimatmål. En del i det arbetet är att utvecklas som cykelstad och uppmuntra fler till att börja cykla. Här kan Skandisloppet göra skillnad och bidra till att lyfta Uppsala mot nya höjder som ledande cykelstad”, säger Stefan Hanna, komunalråd (C).

Annons

SBW_2013Skandis Bike Weekend har sedan tidigare satsat på den yttersta eliten genom sitt samarbete med UCK-cyklisten Isabelle Söderberg och hennes satsning mot medaljer i Rio-OS 2016. Att man samtidigt lägger fokus på att sänka tröskeln för de som ännu inte riktigt fastnat för cykelsporten ser OS-hoppet inte som något motsägelsefullt.

”Nej, snarare tvärtom. Allt som leder till att lyfta cyklingen hjälper mig och andra som satsar inom vår idrott”, säger Isabelle. ”Jag tycker vi kan vara stolta över att ha en cykelhelg där alla faktiskt kan vara delaktiga, oavsett nivå.”

”Kommunen arbetar hårt för att ligga i framkant gällande klimatfrågorna och därför är det lyckligt att vi arrangerar en cykelhelg just här. Vi har ett gemensamt intresse och det underlättar i vårt arbete med att på sikt locka tusentals cyklistertill våra motionsklasser”, avslutar Niklas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Knäproblem

Close