Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Skandisloppet satsar på tjejerna!

Skandis Bike Weekend satsar extra på tjejerna! Att det är fler och fler tjejer som börjar cykla är ingen nyhet, dock får de inte samma utrymme som killarna. Det vill Skandis Bike Weekend ändra på!

Att motionslopp är en mycket populär folkrörelse lär inte undgått någon. Cykelhelgen Skandis Bike Weekend har i och med sin unika kombination av proffs och amatörer tredubblat antalet deltagare i sitt motionslopp sedan starten 2012.

Skandis Bike Weekend vill slå ett extra slag för tjejerna.  Därför sponsrar de ett cykelläger för just tjejer strax utanför Uppsala 26-27 april. De som arrangerar lägret är facebookgruppen “Cyklande Tjejer” där enbart kvinnor får vara medlemmar.  För den som vill delta på lägret är det bara att gå med i gruppen och anmäla sig på facebooksidan.

För Skandis Bike Weekend är det här ytterligare ett sätt att främja cykelsporten och skapa en likvärdig status mellan cyklande kvinnor och män.

Annons

“Vi vet att det är fler kvinnor som börjar cykla än män. Varför den siffran inte återspeglar sig i motionslopp vet vi inte. Däremot tycker vi inte att det ska behöva anordnas helt enskilda lopp för bara ett kön för att locka många deltagare”, säger Morgan Blom, projektledare på Skandis Bike Weekend.

Isabelle Söderberg, proffs i Belgiska Lotto Bellisol, kommer att vara en av ledarna på lägret som kommer att erbjuda träning som passar såväl nybörjare som vältränade cyklister.

“Vi välkomnar alla nivåer till detta träningsläger”, säger Morgan Blom. “Att få chansen att träffa andra cyklister och få utbildning av ett riktigt proffs är vårt sätt att ge tillbaka till cykelsporten och bredda intresset bland kvinnor. Vi hoppas på minst 1500 deltagare i år och hoppas självklart att ännu fler kvinnor står på startlinjen när Skandisloppet – Cycling for All  går av stapeln den 10 maj”, avslutar han.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Intressant app för hemmaskruvaren

Close