Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Skandis planerar att skapa UCI-klassat etapplopp

Upsala CK, arrangören till Skandis Bike Weekend planerar att skapa ett flerdagars etapplopp i Sverige. Inte sedan Postgirot Open har Sverige haft ett etapplopp med internationell status för herrar.

Målet är att den första upplagan av detta etapplopp, som går under arbetsnamnet Tour of Uppsala, ska gå av stapeln i maj 2015. Skandis Bike Weekend vill utöka Scandinavian Race in Uppsala med ytterligare två dagar och med detta skapa ett tre dagars etapplopp inom UCI:s Europatour. Upsala CK har länge haft drömmen att utöka cykelhelgen, och Skandis Bike Weekends snabbt växande motionslopp, Skandisloppet – Cycling for All generar ett överskott som nu satsas i ett UCI-klassificerat etapplopp. Cykelsporten i Sverige växer och vi ser att det finns en önskan om ett större lopp där svenska talanger får möta internationellt motstånd på hemmaplan, säger Göran Mattsson, Morgan Blom och Fritz Olsson på Skandis Bike Weekend.

Och intresset verkar stor från såväl förbundshåll som kommun.

Lena Alfvén, Generalsekreterare för Svenska cykelförbundet, kommenterar:
“SCF välkomnar Skandis Bike Weekends spännande satsning och den är helt i linje med vad förbundet vill se på den svenska cykelscenen. En stabil bredd inom cykel är nyckeln till en vass elit. Vi följer utvecklingen med stort intresse!”

Annons

Tiina Mykkänen, VD Destination Uppsala, kommenterar:
“Destination Uppsala ser mycket positivt på Skandis Bike Weekends satsning på ett etapplopp. Vi vill stödja entreprenörer i att skapa internationellt uppmärksammade evenemang i Uppsala i syfte att få fler besökare till stan. Internationella gäster bidrar starkt till tillväxten hos våra hotell, restauranger, caféer och kommunikationer . Vi kommer naturligtvis att stödja Skandis Bike weekend på bästa sätt i deras nya satsning.”

Göran Mattsson, Ordförande och Tävlingsledare Upsala CK, kommenterar:
“Att göra Skandis till ett etapplopp, har varit en del av vår långsiktiga satsning som vi startade för sju år sedan. Det är världens äldsta årliga cykellopp och har genomförts 105 år i följd, men trots sin ålder utvecklas det hela tiden och nu är tiden inne att starta upp etapploppet och vi kommer att utöka med ytterligare etapper åren framöver. Detta ingår som en del att göra Uppsala till Sveriges cykelcentrum och i vår satsning att försöka bygga upp svensk cykel.”

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Testat: Varma tröjor från Rapha

Close