Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Silver-Emmas Stipendium till Allingsås SC

På Svenska Cykelmässan 20-22 mars på Stockholmsmässan samlas hela landets cykelföreträdare till en kraftig manifestation för cykeln, cyklingen och allt vad den står för.  Silver-Emma Johansson står som initiativtagare till det stipendium som årligen delas ut till en förening i Sverige som starkt främjar ungdomsverksamheten. Årets vinnare är Alingsås SC.

Silver-Emmas Stipendium, med stöd av Shimano, är det mest prestigefyllda svenska priset i sitt slag.

Syftet är att det ska bidra till utvecklingen av det som Emma brinner allra mest för; ungas aktiviteter inom cykelsporten. Att kunna motivera barn att välja cykling som idrott där bredd, gemenskap och glädje är kittet. 2019 delades stipendiet ut för första gången, till Staffanstorp CK.

Inför 2020 var utgångspunkten en tydligare inriktning för att främja unga tjejers delaktighet i cykelsporten, något Emma har stor personligen erfarenhet av och de utmaningar unga tjejer ställs inför i idrottens värld.

Juryn, som bestått av Emma Johansson (Instiftare), Stefhan Klang (Svenska Cykelförbundet), Åsa Eriksson (Shimano), Andreas Danielsson (Sweden Mountainbike) samt Björn Delin (Svenska Cykelmässan), motiverar sitt beslut så här:

Annons

Stipendiet går till en klubb som har en tydlig aktivitet som fungerar. Deras plan att utöka de specifika tjejträningsdagarna till fler tillfällen samt att de öppnar dörrarna för tjejer från andra cykelklubbar. På detta sätt byggs värdefulla broar vilket vi i juryn värderar väldigt högt.

Det är med stor glädje vi tilldelar Alingsås SC Silver-Emmas Stipendium 2020 om 35 000 kr. Prisutdelningen sker lördag 21 mars kl 13.00 på stora scenen.

Vem är bäst i Sverige på e-cykling?

En annan sak som kommer ske under Svenska Cykelmässan är att det ska avgöras vem som är bäst i Sverige på e-Cykling. Under vintern har e-cyklingen fått sitt stora tävlingsmässiga genombrott genom SWE Cup i Zwift, anordnad av Svenska Cykelförbundet, Guided Heroes, Wahoo och SZR. Över 700 anmälda till varje lopp, mer än 6000 personer som sett varje race på livestream och flertalet event i butiker och lokaler runt om i Sverige. Nu bjuder arrangörsgruppen in de främsta manliga och kvinnliga e-cyklisterna att göra upp på scen, live inför alla besökare på Cykelmässans stora scen söndag 22 mars kl 10.30 – 12.15. På plats kommer också vinnarna av vinterns SWE Cup uppmärksammas på scen.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Canyon släpper nya e-hardtailen Grand Canyon:ON

Close