Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Emma Johansson instiftar nytt cykelstipendium

På Svenska Cykelmässan som börjar på fredag introduceras ett nytt stipendium i Emma Johanssons namn. Emma har ju avslutat en lång och framgångsrik karriär, och bland annat har vi tidigare fått höra om en satsning där hon kommer fungera som mentor för nästa generation av kvinnliga toppcyklister. Nu är det alltså också dags för ett stipendium i hennes namn, vilket ska delas ut varje år i samband med Svenska Cykelmässan. Första gången det utdelas blir i mars 2019 på mässan i Göteborg.

Syfte med stipendiet:
Stipendiet skall bidra till utvecklingen av barns och ungdomars aktiviteter inom cykelsporten. Det ska motivera till cykling i allmänhet med betoning på såväl bredd och nöje som elit inom tävlingscykling i alla grenar. Bidraget går till en förening, klubb, projekt eller ledare i Sverige som har befintlig verksamhet där det kan dokumenteras att den bidrar till stipendiets syfte och inriktning.

Stipendiet:
Utbetalas av Svenska Cykelmässan/BraMässor Sverige AB och tilldelas en utvald sökande/nominerad varje år. 2019 är stipendiet på 20 000 kronor. Observera att stipendiet alltid betalas till en klubb eller ideell organisation.

Annons

Juryn:
Juryn för 2018 års stipendium består av Emma Johansson, Stefan Klang, ordförande Svenska Cykelförbundet, Joakim Stenberg, VD branschföreningen Cykelbranschen samt Andreas Danielsson, Friluftsfrämjandet.

Svenska Cykelmässan arrangeras 16-18 mars på Kistamässan av branschföreningen Cykelbranschen och mässarrangören BraMässor. 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Slite blir officiell träningsanläggning för samtliga landslag

Close