Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Silver-Emma ännu en gång

Emma JohanssonEmma Johansson cyklade in på fin silverplats och gjorde en fantastisk insats under de fem tuffa varven inne i Florens. Vann gjorde som väntat Holländskan Marianne Vos följt av Rossella Ratto från Italien.

Emma Johansson cyklade för ett guld men är nöjd med sin silvermedalj ” Det var tufft hela vägen in i mål och Marianne är en skitbra cyklist. Det är inte lätt att slå henne när hon har sådan uppbackning av laget och hon gjorde en fantastisk attack. Men jag är faktisk glad över att vara silver-Emma idag och jag är nöjd hur jag genomförde det tuffa loppet.” säger Emma efter målgång.

Emma låg rätt genom hela loppet och hade bra uppbackning av sitt team ända fram till Florens och i första varvet. Därefter cyklade Emma ensam utan hjälpryttare  i den ledande klungan och cyklade både taktisk och smart. Och det blev som hon förutspådde, en uppgörelse mellan de riktigt uthålliga och starka cyklisterna.

”Emma har kört starkt, taktisk och smart idag. Men hon kom i ett underläge när Marianne Vos hade sådan uppbackning av sitt team. Emma har jobbat både med huvudet och med benen och gjort ett fantastiskt jobb. Vi är mycket nöjda med ett silver” kommenterar Emmas tränare Marin Vestby.

Annons

Resultat Dam Elit:

1. Marianne Vos NED 3:44:00
2. Emma Johansson SWE +0:15
3. Rosella Ratto ITA

DNF Madelene Olsson SWE
DNF Sara Mustonen SWE
DNF Emilia Fahlin SWE
DNF Jessica Kihlbom SWE
DNF Hanna NIlsson SWE
DNF Martina Thomasson SWE

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Lucas Ericsson 6:a på JVM

Close