Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägMTBPrylar

SHIMANO LANSERAR SVALA OCH PRAKTISKA SKOR FÖR INOMHUSCYKLING

Det nya skosegmentet från Shimano kommer i två modeller: IC5 och IC3, där det framförallt kanske är IC5 nedan som kan locka hängivna cyklister.

Cyklister som har testat inomhuscykling – så som spinning, trainer, motionscykel eller träningsprogram online – inser ganska snart att vanliga utomhusskor inte är det mest praktiska valet när det börjar hetta till på cykeln inomhus. De flesta skor för utomhusbruk är designade för att ge cyklisten olika former av skydd, exempelvis isolering, vaddering för ökad komfort eller särskilda ytskikt som ska tåla vind, fukt eller slag mot skon. För den som cyklar inomhus är ventilationen och luftflödet desto viktigare, så att fötterna hålls svala och behagliga. Dessutom är många spinningcyklar utrustade med SPD-pedaler, vilket gör att cyklister med landsvägsklossar på sina skor (SPD-SL) inte kan klicka fast sig. I detta sammanhanget kan nya Shimano IC5 och IC3 fylla en viktig funktion.

IC-kategorin står för Indoor Cycling. Segmentet innehåller två Shimano-modeller med olika stilar – båda med design för SPD-pedalsystemet i sulan.

Modellen IC5 har en ovansida i vävd mesh med hög andningsförmåga, samt ett L6 Boa-spänne som gör att du snabbt och exakt kan justera passformen i skon, även under pågående träning när du sitter på cykeln. IC5 har en flexibel sula i Road-Touring-stil (graderad styvhet 5/12) för perfekt balans mellan kraftöverföring och komfort. Skon kommer i storlekarna 36-44 och i tre färger: svart, vit och blå-rosa. IC5 väger 292 gram – vilket endast är 60 gram mer än Shimanos landsvägssko RC9 som används av proffscyklisterna i World Tour.

Modellen IC3 har det mer traditionella utseendet hos träningsskor på ovansidan, med sektioner av mesh och läder som andas. Precis som IC5 sitter ett Boa-spänne på sidan, som gör att du justerar passformen snabbt, enkelt och exakt, även när du sitter på cykeln. Sulan har många likheter med Shimanos City Touring-sula och är graderad till styvhet 2/12, för att vara extra bekväm både på och av cykeln. IC3 väger 326 gram.

Annons

Lorena Isasi är ambassadör för Shimano och spinninginstruktör på Las Canas i Madrid. Så här säger hon om Shimanos skor för inomhuscykling:

“De flesta som går på spinning vet att träningspasset blir mer effektivt om man klickar fast sig i pedalerna. Det gör att foten blir mer stabil och du får en bättre linje mellan höft och knä, vilken kan minska risken för skador. För egen del gillar jag också att ha bekväma och snygga skor som jag kan gå runt i gymmet med. Den som kör spinning vet också att man blir helt genomsvettig under ett pass – allt som kan hålla dig lite svalare är därför mer än välkommet!”

Båda IC-modellerna kommer att finnas i butik från tidig höst 2019.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.