Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Seglarn och Åsa överlägsna på Lida

Herrarnas prispall med Fredrik Edin överst, Axel Lindh till vänster om honom och Lars Bleckur på tredjeplatsen. Dessutom flankerade av Henrik Sparr (4:a) och Daniel Mrengdahl (5:a)
Herrarnas prispall med Fredrik Edin överst, Axel Lindh till vänster om honom och Lars Bleckur på tredjeplatsen. Dessutom flankerade av Henrik Sparr (4:a) och Daniel Mrengdahl (5:a). Foto: Jeppman.com

Tredje deltävlingen i årets Långloppscup såg på förhand ut att bli en tät och dramatisk historia. Men en herre och en dam ville annorlunda.

Damsidans startfält såg både välfyllt och meriterat ut på förhand, men när 3 av 11 väljer att inte starta (bland annat Jennie Stenerhag) och ytterligare 3 inte tar sig runt (bland annat Emmy Thelberg) blev det inte så start startfält kvar. Men kvar fanns de två rutinerade tjejerna Åsa Erlandsson och Angelica Edvardsson. Efter den första loopen låg dessa båda tillsamman med ett betryggande avstånd på tre minuter till närmast jagande Carolin Holmqvist.

Efter loop två såg det oförändrat ut i täten, men bakom Åsa och Angelica hade Ivanda Eiduka kört in någon minut på Carolin och dessa lår nu tillsammans 5,30 efter ledarduon.

På sista varvet fick Angelica dock släppa Åsas rygg och Åsa kunde till slut rulla i mål som säker segrare med nästa fyra minuters marginal ner till Angelica.

Kampen om den sista pallplatsen avgjordes i en tuff spurt där Carolin tog hem den med någon meters försprång.

Herrarnas lopp blev som väntat jämnt, i alla fall till en början.

Efter första loopen låg 10 cyklister inom en minut, där Mikael Flockhart hade en liten lucka på drygt 10 sekunder ner till Axel Lindh på andraplatsen. Noterbart är att numera landsvägscyklisten och OS-hjälten Gustav Larsson återfanns först på 24:e plats, 3:55 efter täten. Förklaringen? En oläglig punktering tidigt i loppet.

Annons

På den andra loopen tog Fredrik ’Seglarn’ Edin kommandot och kunde gå ifrån med nästan en halvminut och jagades närmast av en trio bestående av Axel Lindh, Lars Bleckur och Henrik Sparr.

Sista varvet handlade om ren uppvisning från ’Seglarns’ sida som drygade ut avståndet bakåt till den jagande trion som, trots möjligheten att hjälpas åt på vägarna, tappade ytterligare över tre minuter på Fredrik som till slut nådde målet med 3:45 före att platserna bakom honom gjordes upp i en tuff spurtfight där Lars Bleckur den här gången drog det längsta strået, något meter före Axel Lindh som i sin tur hade någon meter ner till Henrik Sparr, som fortfarande väntar på den stora triumfen efter sin comeback. Noterbart är att Gustav Larsson tog in tid på alla utom Edin och plockade cyklist efter cyklist och slutade till slut på en sjätteplats.

 

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Har du kraften att rosta ett bröd?

Close