Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
ExtraNyheter

Schweizaren Cancellara vill hindra bok som anklagar honom för mekanisk doping

Fabian Cancellara kräver att försäljningen av Phil Gaimons bok Draft Animals: Living the Pro Cycling Dream (Once in a while) stoppas. I boken anklagas Cancellara för mekanisk doping. “Min kropp är min motor”, har Cancellera tidigare sagt, rapporterar Cyclingnews.

Tour_de_France_2016,_cancellara_(28517037881)
Fabian Cancellara vill att boken stoppas. Photo: Filip Bossuyt

Cancellara har via sin manager krävt en offentlig ursäkt från den pensionerade amerikanske cyklisten som står bakom boken. Gaimon riktar i sin bok allvarliga anklagelser mot Cancellara och beskriver en sekvens från Tour of Flanders 2010 på följande vis.

“När du tittar på filmen ser hans acceleration inte naturlig ut alls, den jäveln hade förmodligen en motor”, skriver han i boken.

Annons

Ordförande för UCI, David Lappartient, berättade för Cyclingnews i förra veckan att de inte har något annat val än att utreda anklagelserna.

“Självklart, jag har hört ryktena precis som alla andra, och jag vill veta hur det ligger till. Vi kommer att utreda detta, det är vårt jobb”, säger han.

Cancellara har hela tiden nekat till alla anklagelser och har framhävt att “min kropp är min motor”.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Peter Sagans fall prövas i idrottens skiljedomstol

Close