Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBPrylar

SCHWALBE UPPDATERAR SITT POPULÄRA XC-DÄCK, OCH LANSERAR RACING RAY

Schwalbe Racing Ralph är en verklig klassiker i långlopps och XC-sammanhang, och nu har det blivit dags att uppdatera dem. Då tar Schwalbe fasta på att många kör med olika däck fram och bak, och ersätter gamla Racing Ralph med ett fram-specifikt däck vid namn Racing Ray och ett bak-optimerat däck som får bära det gamla namnet Racing Ralph. Det sistnämnda kan dock även användas fram på torrt underlag.

Racing Ray är fram-optimerat…
…medan nya Racing Ray är allra bäst bak.

OLIKA KRAV

Många har ju kört med olika däck fram och bak, och helt enkelt haft ett däck med kraftigare mönster fram än bak. Rocket Ron fram och Racing Ralph bak exempelvis, om man varit XC-cyklist och Schwalbe-fan. Men faktum är ju att bak och framdäck har lite olika kravprofiler, där ett framdäck framförallt ska ha bra grepp genom kurvorna, och man kan kosta på sig lite mjukare gummigblandning som ger extra grepp utan att det försämrar livslängd och rull på riktigt samma sätt som hos ett bakdäck.

Med detta i bakhuvudet har Racing Ray och Racing Ralph både olika mönster och olika gummiblandning, när det gäller det sistnämnda är det Addix Speedgrip (blå rand) respektive Addix Speed (röd rand) som gäller. Racing Ray har stadiga sidonabbar vars kanter går längs däcket för att kurvgreppet ska bli bra, medan nya Racing Ralph har mer diagonala kanter i mönstret för att däcket ska få fäste i uppförsbackarna.

Annons

Båda däcken är ju snabbdäck som ska gå så fort som möjligt, så själva slitbanan i mitten har nabbar som är placerade så att däcket rullar jämnt och därmed snabbt.

Även Specialized verkar vara på gång med nya XC-däck i premiumkategorin, men om detta vet vi ännu så länge väldigt lite. Vi håller dock ögonen öppna!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Klassiskt stål och kaffe i Berlin

Close