Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Sara Mustonen visade klass i Halmstad

Sara Mustonen Idag avgjordes SM på kortbana i Halmstad där SM-veckan är i full gång.

I damernas tävling var på förhand Sara Mustonen  favorittippad, men inte mindre än tre tidigare titlar i bagaget. Sara har dock inte sina titlar i rak följd då hennes proffsstall inte låtit henne köra alla de senaste åren. Men i år släppte hennes Italienska lag “Faren – Let´s go Finland” henne, och det skulle visa sig bli en uppvisning för den cykelpubliken i Halmstad.

Loppet avgjordes över 19 var på en drygt 1,5 km lång helt platt rundbanan, men med ganska mycket knixar, så det var inte helt enkelt för cyklisterna trotts avsaknaden av kupering.

Loppet är ganska aktivt redan från början och flera försök till utbrytningar görs av olika tjejer, men varje gång är Sara med på hjulet. “Jag vågade inte släppa iväg någon, då kan det vara kört”, berättade Sara efter målgång. Efter ungefär halva loppet gör Madelene Olsson en attack och får med sig Sara, men när cyklisterna passerar på nästa varv har Madelene släppt och Sara har 10 meters lucka till den jagande klungan. 1,5 km senare är luckan istället 10 sekunder och därefter ökar den med mellan 5-8 sekunder per varv. Med fyra varv kvar att köra är luckan över 30 sekunder och Cramo Go:Green ligger främst i klungan och försöker få till ett samarbete för att köra in luckan, men det är redan för sent och Sara kan mer eller mindre hålla avståndet in i mål.

I klungan bakom Sara gör Linnea Sjöblom, Örebrocyklisterna, ett ryck ut på sista varvet och får med sig bland annat Sara Olsson, Uddevalla, och Jessica Kihlbom, Uppsala. Linnea får sedan ge sig mot de övriga två tjejerna som gör upp om andra platsen där Kihlbom är något starkare än Olsson som får nöja sig med tredje platsen. “Jag hade som målsättning att ta en pallplats, så jag får vara nöjd”, sa Sara Olsson efter målgång.

Annons

Kihlbom var ödmjuk efter silverplatsen och tyckte att hon var nöjd med insatsen och konstaterade att det inte fanns mycket att göra åt Mustonens framfart. Däremot tackade hon Linnea som fick göra grovjobbet. “Hon hade varit värd en medalj idag”, sa Jessica Kihlbom om Linneas insats.

Sara Mustonen tog alltså hem sitt fjärde SM guld på kortbanan och konstaterade efter målgång “Jag gillar det här!” Inte undra på, det hade jag också gjort om jag vunnit fyra SM-guld.

Läs om herrarnas lopp i separat nyhet.
Fler bilder från tävlingarna kommer under helgen.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
En första titt på Specialized CruX cykelcrossar för 2014

Close