Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Sagan ville minnas Scarponi genom att vinna

Peter Sagan hoppades på att vinna etapp 5 av Tirenno-Adriatico, som ett sätt att hedra och minnas den numera bortgångne Michele Scarponi. Etappen avgjordes i Scarponis hemby Filottrano, men Sagan fick nöja sig med en andraplats bakom segraren Adam Yates, skriver Cyclingnews

1024px-Tour_de_France_2017,_Stage_1_(34815920614)
Peter Sagan ville vinna och hylla sin bortgångne vän. Photo: Youkeys

Sagan och Scarponi tävlade aldrig i samma lag, men kunde ofta ses prata och skämta med varandra inför och under tävlingar. Sagan reste för att närvara vid Scarponis begravning. När Sagan vann sin världstitel i Bergen förra året tillägnade han segern åt Scarponi, som också var dagen innan Scarponi skulle ha firat sin 38:e födelsedag, skriver Cyclingnews.

“Han var en speciell person, han var aldrig ledsen, han spred positiv energi”, sa Sagan i Bergen.

Annons

Sagan var väldigt tagen efter etappen i Filottrano, och för att gottgöra lokalbefolkningen för att ha missat förstaplatsen ställde han upp på mängder av selfies och fotografier.

“Jag kom till Filottrano förra året för att vara med på begravningen, och jag ville minnas honom genom att vinna idag. Det hade varit fint, men såhär är tävlande och Michele hade förstått det också. Alla tävlingar är annorlunda och Yates var väldigt stark”, sa Sagan efteråt.

Sagan beskriver trots allt sin form som god och ser fram emot resten av säsongen.

Tags : peter sagan

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TESTAT: BMC AGONIST 01

Close