Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
LandsvägPrylar

Rotor lanserar hydrauliska växlar

Spanska företaget Rotor, som mest är kända för sina vevpartier, har nyss släppt de första bilderna på resultatet av ett sex år långt forskningsprojekt: ett hydraulikbaserat växelsystem kallat UNO som är tänkt att utmana giganterna Shimano, SRAM och Campagnolo. Redan idag finns flera varianter av hydrauliska skivbromsar och även ett par fälgbromsar som har betydligt större bromskraft än sina mekaniska diton, men detta är första gången någon försöker sig på att växla med hjälp av olja.

Hittills har man bara kunnat se bilder men under Eurobike-mässan kommer de som är intresserade att kunna klämma och känna på grejerna, som beräknas börja säljas under våren 2016. Än så länge är det oklart om vi får se växelgruppen i proffsklungan, men Rotor sponsrar Lampre-Merida, MTN-Qhubeka och Caja Rural så helt osannolikt är det inte.

Det är fortfarande lite hemlighetsmakeri kring gruppen och vi vet egentligen inte så mycket, men bromsarna ska vara utvecklade i samarbete med Magura. Räkna med att vi är sugna på att testa UNO så fort det går och se om hydrauliken på allvar kan utmana de elektroniska växlarna!

Annons
uno3
Foto: Rotor

uno1 uno2

Tags : Rotor
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Världscupen i Vårgårda närmar sig

Close