Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Övrigt

Rörigt angående Katusha

Cycling : Team Katusha 2013I december meddelade UCI att ryska laget Katusha, med bland annat Joaquim Rodriguez, inte får någon World Tour licens och därmed minskade deras chanser att köra bland annat Girot och flera andra stora lopp. Idag meddelade dock idrottens skiljedomstol Cas att man underkänner UCI:s beslut och därmed måste Katusha få tillbaka sin World Tour licens.
Uppgifter i samband med uteslutningen i december antyddes att anledningen skulle varit etiska, men vad som får Cas att ha en annan syn på saken har ännu inte offentliggjorts. Detta publiceras först om några veckor.

Cas beslut ställer till det bör både UCI och för ett flertal tävlingsarrangörer eftersom man tidigare gått ut med att det endast finns plats för 18 World Tour-lag och att i detta läget utesluta ett slag som tidigare fått licens för att ge plats åt Katusha är otänkbart.

Annons

UCI kommer att tillsätta en utredning för att reda ut vilka konsekvenser Cas beslut kommer att få.

Annons
Read previous post:
Vinnare i vår WindFree tävling

Close