Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Rissveds och Wengelin XCO-mästare i Göteborg

I dagarna fyra har Svenska Mästerskapen i Mountainbike 2021 pågått i Skatås utanför Göteborg. Det blev en riktig folkfest med påhejande publik som inte blivit besvikna på vare sig väder eller riktig cykelracing!

Foto: Mountainbikesm.se

Från ett mycket väl genomfört Corona-anpassat Svenska Mästerskapen (SM) i Mountainbike (MTB) 2020, så överträffade CK (cykelklubben) Master med ett ännu bättre arrangemang 2021.CK Master skall ha en stor eloge för ett fantastiskt väl genomför Mountainbike-SM!

– Det är ett historiskt ögonblick eftersom SM i XCC arrangerades för första gången. Och vilken succé det blev! Många åkare visade verkligen med fart och kämparanda vad riktig racing handlar om! Det var otroligt kul att se så taggade tävlande och publik, säger Malin Lindgren Henttonen, Nationell Tävlingsansvarig MTB, BMX och Trial, Svenska Cykelförbundet.

Svenska Cykelförbundet jobbar tillsammans med SM-arrangören för att göra ett så bra arrangemang som möjligt utifrån dom förutsättningar som finns.

– Arrangören har fått till bra MTB-banor rakt igenom. Höjdpunkten har ju varit XCC-racen då publiken fick se åkarna köra taktiskt och galet fort på en bana som var lagd runt stadion. Allt har rullat på och arrangören har gjort allt i sin makt för att få till ett bra arrangemang, säger Kari Pakkanen, Chefskommissarie.

Annons

På prispallen idag stod bland annat Jenny Rissveds, Falu Cykelklubb, som SM-vinnare i Dam Elitklassen medan Matthias Wengelin, Länna Sport CK tog hem guldmedaljen i Herr Elitklassen.

– Detta Svenska Mästerskap överträffade mina förväntningar med råge, säger Leif Karlsson, Generalsekreterare, Svenska Cykelförbundet.

Rissveds tog ännu ett SM-guld. Foto: Mountainbikesm.se

Foton från hela Mountainbike-SM finns att hitta här

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.