Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Rissveds och Engen på pallen i World Cup

Final Heat_XCE Nove Mesto 2013Den gångna helgen var den andra i världscupen för MTB och våra svenska cyklister visade verkligen vad de gick för på skidskyttestadion i Tjeckiska Nove Mesto.

Under fredagens inledande XCE (eliminering) körde både Alexandra Engen och Jenny Rissveds övertygande och båda tog sig till finalen som även innehåll Kathrin Stirnemann och Eva Lechner. Inledningen av finalen gick i motvind och Engen försökte köra taktiskt och spara krafter till hemresan. Inför den tekniska körningen i skogen gjorde Jenny ett ryck och fick en lucka till de övriga tjejerna som hon sedan kunde hålla hela vägen in i mål. Engen hade en hård spurt men fick se sig slagen även av Kathrin Stirnemann men var fortfarande väldigt nöjd över tredjeplatsen och att hon kunde försvara ledartröjan.

Efter en vilodag på lördagen var Alexandra sugen på fler pallplaceringar under söndagens XCO tävling. Alexandra fick en bra start och var i ledningen efter den inledande startslingan men tappade 22 sekunder på det första varvet av fem och låg vid det laget på en femteplats precis framför norska Gunn-Rita Dahlie Flesjaa. Under det andra och tredje varvet drygades avståndet till kvartetten framför ut allt mer samtidigt som Alexandra fick sällskap av fler tjejer som kom ikapp bakifrån och den jagande gruppen bestod nu också av en kvartett.

Annons

Ute på det näst sista varvet gör slovakiskan Tanja Zakelj ett ryck och får med sig polskan Maja Wloszczowska och tillsammans skapar de en lucka till bakomvarande cyklister. Även Alexandra gör ett starkt fjärdevarv och ut på det sista varvet är hon bara sju sekunder bakom fjärdeplacerade Lechner som nog gick med i tätklungan lite för länge. Ute på slutvarvet ansluter Alexandra snart till Lechner och med ungefär 10 minuter kvar har Alexandra kunna skapa en lucka till Lechner och ryska Kalentieva som jagar närmast bakom. Alexandra har dock mycket krafter kvar och kan på sista varvet plocka en del tid på täten, men fortfarande inte tillräckligt då avståndet fram till pallen är 46 sekunder. Framme i täten är det en hård fight mellan Zakelj och Wloszczowska men slovakiskan har under den sista halvan av sista varvet en konstant ledning på mellan 1-2 sekunder och gör inga misstag som bjuder in polskan i matchen, och in i en av de sista svängarna tappar polskan fästet och går omkull och tappar därmed 19 sekunder. Alexandra avslutar som sagt starkt och kan gå i mål på en fin fjärdeplats 2.07 efter segrande Zakelj.

Hela loppet kan ses på RedBulls webbTV på http://www.redbull.com/en/bike/stories/1331591890358/watch-on-demand-uci-womens-xco-from-nove-mesto

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Svenska Cycling Plus 3-2013

Close