Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Rissveds med i ung trupp på XCO-VM i Leogang

“Bäst i världen när allt stämmer.” Sveriges förbundskapten Fredrik Kessiakoff (MTB) pratar förstås om Jenny Rissveds. Sveriges olympiska guldmedaljör är en av sju cyklister som representerar Sverige på XCO-VM i Österrike 7-11 oktober, där även VM i Downhill går samma helg.

Jenny Rissveds ingår i den svenska VM-truppen vid XCO-VM 2020. Foto: Rolf Zetterberg
Det är en ovanligt ung trupp som tagits ut till årets VM i Mountainbike Crosscountry – som ursprungligen skulle gått i  i Albstadt i Tyskland, men som i juni förlades i österrikiska Leogang där Downhill VM sedan tidigare var bestämt att gå.

VM i Leogang inleder den internationella tävlingssäsongen för det svenska landslaget i XCO – vilket naturligtvis beror på de speciella omständigheter som corona fört med sig.

Nedan presenterar Fredrik Kessiakoff truppen med en kort motivering

Dam Elit

Jenny Rissveds – “Bäst i världen när allt stämmer. Kraschade olyckligt i somras men återhämtade sig snabbare än väntat och valde trots en bit ifrån toppform att ställa upp till start i SM för dryga veckan sedan som hon vann. Jenny kör dessutom världscupstävlingarna i Nove Mesto vilket kommer vara bra för hennes fortsatta förberedelser inför VM.”

Herrar U23

Vilgot Lindh – “Vilgot har haft en period bakom sig med knäproblem som han börjat få ordning på. Efter seger i U23-klassen på SM för två veckor sedan visade Vilgot att han nästan är tillbaka på samma höga nivå som under 2019.”

Annons

Hugo Eliasson – “Hugo har visat att han är den som bäst tagit klivet upp i U23-klassen. Genom framskjutna placeringar på alla uttagningstävlingar förtjänade han sin plats.”

David Risberg – “David är årets stjärnskott. David överraskade med att ställa av rutinerad elitåkare under augusti månad. Han bekräftade sin fina form i både Huskvarna och Hallby.”

Herr Juniorer

Oscar Lind – “Oscar har visat på fantastisk form under året, inte minst genom sin internationella seger i Tjeckien i augusti månad. Dessutom vann han XCO-SM för två veckor sedan. Oscar laddar upp inför VM genom att köra Junior World Series tävlingen i Nove Mesto, Tjeckien.”

Viktor Lindquist – “Viktor visade på sin höga nivå genom sin seger i Hallbyrundan. Viktor laddar upp inför VM genom att köra Junior World Series tävlingen i Nove Mesto, Tjeckien.”

Viggo Karlsson – “Viggo hade en fantastisk utvecklingskurva under de uttagningstävlingar i Sverige som valts ut inför årets VM. Det rundades av med en silvermedalj på SM i Göteborg. Viggo laddar upp inför VM genom att köra Junior World Series tävlingen i Nove Mesto, Tjeckien.”

Följ gärna MTB Swecyclings Instagramkonto där åkarna presenteras mer ingående

Officiell VM hemsida med starttider, resultat och banprofiler hittar ni HÄR

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nya styren, sadlar och väskor från PRO

Close