Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

Rissveds lämnade Johansson i Stora Skuggan

Det var verkligen ett fantastiskt höstväder på Stora Skuggan i Stockholm när svenska mästerskapen i cyclocross avgjordes tidigare idag. Den mer eller mindre obligatoriska leran i CX-sammanhang lyste förvisso med sin frånvaro men i dess ställe tog lutande kurvor, branta backar och slagigt gräs över och utmanande de tävlande.

Startfältet i damklassen var som vi tidigare konstaterat det mest stjärnspäckade och spännande på länge. 2013 års mästare Emma Johansson tog täten ut på det första varvet och en kvartett med Emma, Jenny Rissveds, Ida Jansson och Angelica Edvardsson bildades. För en kort stund blev det lite avvaktande åkning, men ut på andra varvet gjorde Jenny ett ryck som visade sig avgörande. Rissveds hade en fruktansvärt säker kurvteknik och drygade ut någon enstaka sekund per sväng, vilket i slutändan blev ganska mycket med tanke på hur många kurvor det var per varv. Till slut kunde Falu-tjejen Jenny vinna med en dryg minut bak till Emma Johansson, trots en vurpa på det näst sista varvet.

Kampen om tredjeplatsen blev desto tightare, där stabila Ida Erngren, cupledaren Angelica Edvardsson och supertalangen och regerande mästarinnan Ida Jansson gjorde upp om den sista medaljen. Angelica drog där det längsta strået och knep bronsmedaljen, 10 sekunder före Erngren.

Annons

“Det var riktigt kul, men jag trodde att Emma skulle hänga på längre”, sa en nöjd Rissveds efter loppet. Att Emma fick släppa har dock sin förklaring, hon opererade bort en platta i axeln för ett par veckor sedan och kunde därför inte göra sig själv rättvisa till fullo.

Vår bloggare Jeppman hade med sig sin kamera och tog några snygga bilder!

Jesper_Andersson_DSC_3821
Segrarinnan Jenny Rissveds i ensamt majestät.
Jesper_Andersson_DSC_3842
Emma Johansson krigar på uppför upploppsrakan.
Jesper_Andersson_DSC_3865
Ida Jansson följs av Angelica Edvardsson som senare passerade och knep tredjeplatsen
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.