Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Kost/Hälsa

Rise Energy – koffein på ett nytt sätt

Rise EnergyRise Energy är en helt ny intressant produkt som ska hjälpa dig bli pigg. Rise Energy består av ett strips som mest kan liknas vid en bit papper. Stripsen lägger du på tungan och på mindre en minut smälter den i munnen. Effekten från Rise skall enligt tillverkaren vara omgående och redan efter 4 minuter skall du känna dig piggare. Vi är dock lite skeptiska till produkten som i marknadsföringsmaterialet påstår att stripsen ska innehålla lika mycket energi som en burk energidryck. Vilket så klart beror på hur man väljer att definiera energi. Men om man ska följa de fysikaliska lager som gällt de senaste hundra åren innehåller den rekommenderade portionsmängden på 2-3 strips inte mer än 0,6-0,9 kcal. Alltså inte mer energi än du gör av med genom att öppna förpackningen. Energidryckerna innehåller som bekant en hel del socker.

Hemligheten som tillverkarna bakom Rise Energy vill hävda ger dig energi är koffein. Utöver ytterst små mängder kolhydrater samt smakämnen är nämligen det den enda beståndsdelen i Rise Energy, i alla fall om man ska tro innehållsdeklarationen. Varje strips från Rise innehåller 25 mg koffein, och den rekommenderade portionen på 2-3 strips innehåller då ungefär lika mycket koffein som en kopp kaffe en vanlig burk med energidryck eller något mer än en 33 cl burk Coca Cola.

Koffein har som bekant en uppiggande effekt, och intar man inte koffein kontinuerligt har flera studier visat att det också har en ganska kraftig prestationshöjande effekt.

Annons

Rise Energi levereras i en smidig och smart förpackning som är enkel att ta med. Stripsen smakar starkt av mint och kan jämföras med ett normalt tuggummi i smaken. Det är sötat med sötningsmedel. 2-3 strips kommer med största sannolikhet att göra dig piggare, dessutom tämligen snabbt, och kan ge dig en prestationshöjande effekt om du inte intar koffein med regelbundenhet, men det kommer inte tillföra mer energi till din kropp, oavsett vad reklamen säger, helt enkelt därför att det inte finns någon energi i förpackningen.

1 kommentar

  1. När stimulantia koncentreras och tas upp extremt fort, är gränsen mot doping hårfin.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Firefighters utökar med svenskt och mexikanskt

Close