Resultat Billingeracet

14 Maj 2016

Den senaste tidens sommarvärme var bokstavligt talat bortblåst när Långloppscupen drog igång med Billingeracet. Tre plusgrader och ett aldrig sinande duggregn var det istället som mötte cyklisterna, men tack vare den tuffa startbacken fick de flesta snabbt upp värmen.

I herrklassen blev det spännande på slutet när Jukka Vastaranta och svenska mästaren Matthias Wengelin lämnade övriga fältet bakom sig, med en mil kvar var luckan ner till tredjeplatsen över en minut. De två gick in i den beryktade Strupen tillsammans, men på toppen var Matthias solo och kunde defilera in i mål. Fjolårssegraren Axel Linds segertid på 3:05 fick se sig slagen när Wengelin korsade mållinjen under tre timmar.

På tredjeplatsen, knappt två minuter efter Wengelin, hittar vi norrmannen Thomas Engelsgjerd, och förra veckans segrare Lars Bleckur fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Damklassen vann Varberg MTBs Julia Karlsson i överlägsen stil. Med två mil kvar var hennes lucka knappt två minuter och dessa drygade hon ut till över fem och en halv före Angelica Edvardsson och ytterligare en minut till Sandra Backman.

Wengelin var för snabb för den frusna fotografen...
Wengelin var för snabb för den frusna fotografen…

Långloppscupen fortsätter om två veckor med Lång Lugnet.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.