Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Resultat Billingeracet

Den senaste tidens sommarvärme var bokstavligt talat bortblåst när Långloppscupen drog igång med Billingeracet. Tre plusgrader och ett aldrig sinande duggregn var det istället som mötte cyklisterna, men tack vare den tuffa startbacken fick de flesta snabbt upp värmen.

I herrklassen blev det spännande på slutet när Jukka Vastaranta och svenska mästaren Matthias Wengelin lämnade övriga fältet bakom sig, med en mil kvar var luckan ner till tredjeplatsen över en minut. De två gick in i den beryktade Strupen tillsammans, men på toppen var Matthias solo och kunde defilera in i mål. Fjolårssegraren Axel Linds segertid på 3:05 fick se sig slagen när Wengelin korsade mållinjen under tre timmar.

På tredjeplatsen, knappt två minuter efter Wengelin, hittar vi norrmannen Thomas Engelsgjerd, och förra veckans segrare Lars Bleckur fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Annons

Damklassen vann Varberg MTBs Julia Karlsson i överlägsen stil. Med två mil kvar var hennes lucka knappt två minuter och dessa drygade hon ut till över fem och en halv före Angelica Edvardsson och ytterligare en minut till Sandra Backman.

Wengelin var för snabb för den frusna fotografen...
Wengelin var för snabb för den frusna fotografen…

Långloppscupen fortsätter om två veckor med Lång Lugnet.

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
En titt på startfältet inför Billingeracet
Close