Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Rekordstora ungdomsfält i Vårgårdas MTB-tävling i helgen

I helgen är det dags för Vårgårdas internationella MTB-tävling, och den fortsätter att växa. På söndag väntas omkring 600 åkare ge sig ut på banorna i Kesbergets bikepark.
– Det kommer av allt att döma att bli rekordmånga startande. Vi har ett mycket starkt startfält både på elit- och ungdomssidan, säger tävlingsledaren Mikael Henriksson.
Tävlingen är en av två UCI-kategoriserade i Sverige.
– När vi började hade det inte funnits någon i den kategorin i Sverige på många år. Man kan säga att vi gått lite i bräschen för den kraftiga utveckling som sporten nu har, säger Mikael Henriksson.
Trenden är att ungdomsåkare som startat som 10-12-åringar nu i allt högre grad följer med upp i åldersklasserna.
– Tidigare hade vi bara ett fåtal startande i pojkar 15-16 år. Nu är det 60 anmälda. Man lägger helt enkelt inte av när man kommer upp i den åldern. Det är väldigt viktigt för cykelsportens framtid i Sverige, säger Mikael Henriksson.
Enbart i de tre yngsta pojkklasserna är närmare 200 åkare anmälda. Bland elitåkarna finns meriterade landslagsveteranen Emil Lindgren, och högt rankade MTB-cyklister från både Norge och Danmark.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Vätternrundan släpper egen låt

Close