Recension: Rapha Merino Mesh Base Layer & Brevet Long Sleeve Windblock Jersey

Prylar 26 Jan 2017

Rapha Brevet Long Sleeve Windblock Jersey  (1 900kr)

Rapha Brevet Windblock Long Sleeve JerseyVi har tidigare kört åtskilliga timmar i den kortärmade varianten av den här tröjan, och Daniel använde den bland annat under en drygt 200 mil lång tävling på Irland och är mycket förtjust i den. Vi har nu fått möjligheten att testa den långärmade varianten under en dryg månads cykling.

Tröjan är gjord i merinoull och har en ganska lös passform. Den är lite längre och har en väl tilltagen ärmlängd. Bröstet och även framsidan av ärmarna är klädda med ett vindstoppande tyg.

Den har tre traditionella fickor på ryggen med ordentli plats samt två lite mer ovanliga fickor med dragkedja på framsidan. Den har dessutom två reflexränder över bröst och rygg. Självklart har den hellång dragkedja.

Vi har använt tröjan i kombination med ett tunt underställ i temperaturer från nollgradigt och upp till knappa 10 plusgrader. Ner mot nollan blir den i kallaste laget men i övrigt tycker vi att den gör sitt jobb. Den ventilerar bra, framför allt på ryggen och vindtyget fungerar utmärkt. I lättare regn stöter vindtyget effektivt bort regnet, men det är givetvis inte ett ytterplagg för de blöta dagarna.

Ryggfickorna har bra med plats och fickorna fram är ett genidrag för småprylar eller kanske en telefon. Tröjan torkar snabbt om den blivit blöt eller efter en tvätt.

För längre turer har vi kommit att gilla Raphas Brevet-serie skarpt, och detta är inget undantag. Med lite god vilja kan tröjan ses som tre plagg i ett – tröja, vindjacka och reflexväst, vilket så klart passar utmärkt för långa dagar på cykeln. Det här är ett riktigt bra plagg för svensk vår och höst.

En ficka på framsidan för lättåtkomlig förvaring av till exempel telefonen.
En ficka på framsidan för lättåtkomlig förvaring av till exempel telefonen.

Rapha Merino Mesh Base Layer Long SleeveRapha Merino Mesh Base Layer Long Sleeve (700 kr)

Det här är en riktigt tunn, skön och lite lyxig underställströja sydd i 30 % merino och 70 % polyester. Tröjan sitter tight och bra, har väl tilltagna ärmar och en lite längre rygg vilket gör att den passar utmärkt för cykling.

Den är så pass tunn så att den funkar som underställströja även när det är ganska varmt ute, likaväl som innersta plagg när yttertemperaturen kräver flera lager kläder. Plagget tar knappt åt sig något vatten och torkar mycket snabbt.

Materialet är väldigt tunt och känns nästan lite ömtåligt. Redaktionens rando-expert har dock kört säkert 1000 mil med den kortärmade varianten och den visar inga tecken på slitage. Det här är en underställströja som går att använda i princip året runt.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.