Rapha Women’s 100

Landsväg 9 Sep 2014

Söndagen den 20 juli i år gick ett globalt cykellopp av stapeln – Rapha’s Women’s 100. På 350 olika platser runt om i världen samlades totalt 8232 kvinnliga cyklister för att i olika konstellationer cykla 100 km tillsammans. I Sverige ordnades turer på inte mindre än sju ställen, från Malmö i söder till Piteå i norr.

Rapha Av de 17 cyklister som utgick från Malmö denna gassande varma julidag var det bara några enstaka som kände varandra sedan innan. Detta i sig är kanske en fingervisning om att många tjejer oftare cyklar ensamma än i en klubb, trots att man kanske egentligen skulle vilja hitta ett gäng att köra med. Rapha’s Women’s 100 är därför ett bra tillfälle även för den ovana att våga sig på lite klungkörning och hitta andra cyklande tjejer i området.

Gänget som utgick från Malmö var förväntansfulla och taggade redan från början. Här fanns allt från inbitna randonneur-cyklister till nybörjare som aldrig tidigare hade cyklat 10 mil. Enligt Raphas hemsida var det faktiskt hela 43 % av deltagarna som aldrig tidigare hade cyklat 10 mil, vilket är fantastiskt i sig. En dag av bedrifter alltså! I Malmö-gänget var det glada miner hela vägen, mycket pepp, tips och råd samt fart efter kamrat som gällde. Och två fikastopp!

Fler inspirerande bilder och stories från Rapha’s Women’s 100 världen över finns här: http://pages.rapha.cc/women/the-womens-100-2

Mer om Rapha’s Women’s 100 i Malmö finns att läsa här: http://vag-sjal.blogspot.se/2014/07/rapha-womens-100-malmo.html

Välkomna med nästa år, alla tjejer!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.