Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

PRO lättar sadeln inför Touren

Som sig bör dagarna inför Tour de France kommer det nya produkter som kommer köras av de stora stjärnorna i vårt allra största cykellopp. PRO har satsat på att lätta sadeln som många av cyklisterna som kör på PRO-sadlar gillar, “trubbnos”-sadeln PRO Stealth Superlight. Såhär skriver de själva om sadeln.

15 procent lättare och supermodern design.  Vår nya sadel PRO STEALTH SUPERLIGHT levererar maximal prestanda och komfort, till riktigt låg vikt.

Våra produktchefer på PRO stod inför en besvärlig uppgift det här året. Att vidareutveckla den redan så framgångsrika Stealth-sadeln, som designats för aggressiv hårdkörning på både landsvägslopp och tempo, för att du som cyklist ska kunna prestera ännu bättre.

Originalmodellen av Stealth har en unik form med en bred spets, för att fördela och avlasta trycket optimalt. Det gör att du kan använda mer av sadelns front och sitta bekvämt med händerna i bocken, även under längre tid. Alltså en sadel som verkligen underlättar en aerodynamisk position på cykeln.

Tack vare en helt ny tillverkningsteknik har vi nu lyckats skapa en sadel med kolfiberrälsar i ett enda stycke. I den här toppmoderna konstruktionen är kolfiberrälsarna sömlöst integrerade i sadelns kolfiberstomme, vilket har lett till att vi kunde banta ner sadeln med 15 procent, jämfört med originalmodellen.

Michael Matthews i Team Sunweb fick en av produktionens första sadlar före årets upplaga av Tour de France.

– Jag har tävlat med originalsadeln Stealth sedan den släpptes, så viktbesparingen på den nya modellen blir förstås en ny fördel för mig. Jag älskar den nya grafiken och hur rälsarna smälter in i sadeln – det är ett riktigt konstverk. Den är dessutom lika skön som föregångaren, så jag vet att jag har en pålitlig och stabil bas med riktigt effektiv kraftöverföring. Precis vad man behöver inför världens största cykeltävling, säger Matthews.

Den nya tillverkningstekniken inbegriper ett vävmönster i kolfiber (till skillnad från formsprutning) med en specifik kolfiberlayup, som både ökar styvheten och förbättrar följsamheten. På så sätt har vi lyckats få ner sadeln Stealth Superlight till 145 gram – alltså 27 gram lättare än föregångaren. Det här är en av de lättaste och skönaste aerosadlarna på marknaden.

Vi har satsat på mer följsamhet i sadelns stomme tillsammans med ny padding och nytt material, för att optimera komforten för både sittben och tryckpunkter i dina tre huvudpositioner – med händerna uppe på hoodsen, i bocken eller i tempobågen. Allroundkomfort, helt enkelt. Sadelns ytskikt, som täcker det lätta EVA-skumgummit, har testats ihop med många olika typer av cykelbyxmaterial, för att uppnå minsta möjliga friktion mellan sadel och byxa. Mindre friktion betyder mindre nötande och irritation, vilket gör att komforten ökar.

Annons

Precis som designen på vår original-Stealth har sadeln en bred skåra i mitten, vilket gör att den upplevs som särskilt bekväm av cyklister som pressar sig på gränsen. För att uppnå rätt styvhet och optimal kraftöverföring är stommen förstärkt horistontellt. Den kolfiberfärstärkta stommen är gjord i ett stycke, vilket gör att den har ett mycket distinkt och modernt utseende.

Precis som på övriga PRO-sadlar är undersidan förberedd för olika tillbehör från PRO, som kamerafäste, nummerskylt, tävlingsskärm eller slang- och kolsyrapatronshållare.

Den supertunna och lätta stommen med den lätta vadderingen utgör basen i sadelns låga profil, som till formen passar både män och kvinnor. Detta i kombination med de integrerade kolfiberrälsarna gör att sadeln är en av de lättaste (145 gram) och kortaste med inriktning på komfort och prestanda i PROs sadelsortiment.

Fabian Coelman, produktutvecklare på PRO:

“Genom att få ut din corekraft, med bra stöd i sadeln, kan du generera mer kraft. Därför är det så viktigt att sadeln är styv men ändå bekväm när det gäller maximala prestationer. Den låga vikten är en extra bonus i tävlingssammanhang, där varje gram, varje sekund och varje millimeter räknas.”

Denna ‘Hors Categorie’ Stealth Superlight blir den tolfte modellen i PROs utbud av riktigt avancerade tävlingssadlar. Ett sortiment som inkluderar flera olika sadelformer och därmed matchar många olika cyklisters individuella åkstilar och anatomi.

Sadeln PRO Stealth Superlight kommer i två olika bredder (142mm och 152mm) i en black-on-black-design för extra stealth-effekt. Den kommer att användas av Michael Matthews och Søren Kragh Andersen från Team Sunweb i 2019 års upplaga av Tour de France, som startar i Bryssel den 6 juli.

Sadeln PRO Stealth Superlight kommer att finnas i butik i begränsad upplaga från slutet av juli, och i större omfattning från och med november.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Lisa Nordén aktuell för Vårgårdas WWT

Close