Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Premiären av Skandisloppet MTB lockar

Inför det här året har den stora landsvägshelgen UNT Bike Weekend (eller Skandisloppet) utökat sin repertoar och infört ett MTB-lopp. För att vara nystartat och inte ingå i Långloppscupen har loppet fått in många anmälningar och startlistan rymmer närmare 600 namn när den ordinarie anmälningstiden går ut. ”Men det finns fortfarande plats för den som vill efteranmäla sig”, rapporterar tävlingsledningen.

I de båda tävlingsklasserna är det dessutom utlovat fina prispengar, med minst 18 000 kronor garanterade till prispallen i herr- respektive damklass och dessutom en hel del pengar till fördelade efter deltagarantal.

Damklassen såg länge tunn ut och när anmälningstiden började rinna ut fanns bara fyra namn registrerade, men ett upprop från arrangören där man belyste att prispengarna var garanterade var det ytterligare några som tog chansen och när anmälningstiden nu gått ut ser det ut som att det är ett tiotal cyklister som har tagit chansen. Det starkaste namnet i startlistan och som vi tror kör hem förstapriset utan några större problem (så länge cykel och cyklist håller sig hela) är Hanna Bergman, Falu CK. Hon var med långt framme hela förra årets långloppscup och är säkert sugen på lite tränings- och resebidrag inför årets säsong.

Annons

På herrsidan såg det länge ut som att man skulle få finbesök av Calle Friberg, men först en EM-uttagning och sedan en lättare skada har satt stopp för Calles cyklande hela den här helgen. ”Något EM blir det inte, och jag bestämmer mig först på lördag kväll om det blir något Skandis, men just nu ser det inte ut som att det blir någon start”, avslöjar Calle när vi pratar med honom på fredagseftermiddagen.

Men det finns ändå ett par riktigt starka namn med i startlistan. Micke Flockhart vann Kolmårdsbiken för ett par veckor sedan och tog förra året fler andraplatser än man kan räkna till på större lopp. Henrik Sparr, svensk mästare i både landsväg och MTB 1999 och 2000, har gjort comeback och var bara en vurpa ifrån en topp tre placering på Lidingöloppet förra helgen. Båda dessa herrar dubblerar den här helgen och inleder med tuffa Billingeracet på lördagen, så frågan är hur pigga deras ben är på söndag. Två som också kan ha lite sega ben är landsvägscyklisterna Johan Landström och Christofer Stevensson som båda kör Scandinavian Race på lördagen för Motala AIF. En intressant start gör också landslagscyklisten i MTB-orientering Linus Mood, Knivsta. Är han stark nog att matcha de andra utan karta på styret?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Klart för cykelfest i Uppsala

Close