PREMIÄR FÖR TOUR OF UPPSALA SOM GÄSTAS AV SVENSKA DAMLANDSLAGET Skandisloppet och Scandinavian Race fortsätter utvecklas med nytt etapplopp

7 Maj

Nu under Kristi Himmelfärdshelgen är det dags för världens äldsta cykeltävling Skandisloppet i Uppsala, ett lopp som ju funnits i tävlingskalandern i hela 110 år. I år höjer organisationen ribban för tävlingshelgen ytterligare, och det mest intressanta tillskottet i tävlingsprogrammet är det man döpt till Tour of Uppsala, vilket blir Sveriges första internationella etapplopp för damer!

Tour of Uppsala kommer bestå av tre etapper under torsdag och fredag, och glädjande nog får vi enligt uppgift se ungefär samma svenska damlandslag till start som nyligen firade stora triumfer i etapploppet Gracia Orlova. Där vann Emilia Fahlin ju tre av fem etapper samt också sammandraget, så formen bör vara god inför loppet på ”hemmaplan”. Det svenska landslaget får bland annat tampas med det ryska, slovakiska och finska landslaget, i tävlingar som kommer livesändas samt visas på storbildsskärm i Uppsala.

Utöver det nya etapploppet är det såklart i vanlig ordning också UCI-loppet Scandinavian Race för herrar, samt Skandis GP dagen efter på söndag. Arrangörer är Upsala cykelklubb, och mer information samt livesädning kommer finnas på deras hemsida. Vi hoppas på spännande tävlingar och många framgångar för de svenska cyklisterna!

Emilia Fahlin ledde nyligen landslaget till stora framgångar i Tjeckien. Foto: arkivfoto av Niklas Wallner
Emilia Fahlin ledde nyligen landslaget till stora framgångar i Tjeckien, blir det ny landslags-succé i Uppsala tro?  Foto: arkivfoto av Niklas Wallner

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.