Preliminära resultat från herrarnas tempo

Att följa de svenska SM-tävlingarna på distans är inte det lättaste, men tack vare den flitige twittraren Mikael Nystrand kan vi presentera preliminära resultat.

Gustav Larsson (som under SM kör för Skoghalls CK-Hammarö) startade som nummer 46 av 60 och vid vändpunkten gick han in som ledare med imponerande marginal, 1 minut och 14 sekunder för Jönköpings CKs Philip Lindau. Den ledningen stod sig hela vägen och när alla passerat ledde Gustav på 29:26 följd av Alexander Wetterhall (Skara CK/Team Tre Berg) på 30:16 och trea låg fjolårsvinnaren Alexander Gingsjö (också Skara CK/Team Tre Berg) på 30:39, alltså sekunden före Lindau.

Gustav efter målgång. Foto: Henrik Öijer

När Gustav sedan gick i mål gjorde han det som en ännu mer solklar ledare, men det blev en lång väntan innan han med säkerhet kunde lyfta armarna i skyn. Efter att ha kört 50 km på 1:00:30 vet vi dock inte om man orkar lyfta på armarna… Joakim Åleheim (Team Cyklogen CK) avslutade starkt och klättrade från en sjätteplats vid vändpunkten till en slutlig tredjeplats. Alexander Wetterhall lyckades faktiskt knapra in nästan en halvminut men fick se sig slagen med 21 sekunder och när Alexander Gingsjö gick i mål på en fjärdeplats stod det klart att Gustav Larsson just vunnit sin sjunde SM-titel. Stort grattis Gustav!

Preliminär resultatlista:

1) Gustav Larsson (Skoghalls CK-Hammarö) 1:00:30

2) Alexander Wetterhall (Skara CK) +0:21

3) Joakim Åleheim (Team Cyklogen CK) + 1:19

4) Alexander Gingsjö (Skara CK) + 1:26

5) Tobias Ludvigsson (Jönköpings CK) + 1:56

6) Philip Lindau (Jönköpnigs CK) + 2:03

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.