Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Positiva vibbar för Hanna inför Vårgårdas WorldTour-tävling

Skador, sjukdomar och krascher – De senaste säsongerna har inte blivit som cykelproffset Hanna Nilsson hade hoppats.
Men lagom till Vårgårdas WorldTour på söndag har Kristianstadscyklisten äntligen fått lite positiva vibbar.

Bland de tio bästa i spanska San Sebastian för två veckor sedan och en suverän avslutningsetapp i Tour of Scotland som i söndags förde upp henne från 30:e till 7:e plats i sammandraget.
– Jag har fått en bra känsla de senaste veckorna. Nu känns det som om Vårgårdas tävling ska bli riktigt spännande, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se
För två år sedan radade BTC Ljubljana-proffset upp topp-20 placeringar på WorldTour och många förutspådde ett rejält genombrott under fjolåret.
Men istället kom det mest att handla om olyckor och sjukdomar och också den här säsongen har olika problem kantat den 27-åriga skånskans cykelväg. Kanske kan det bli ändring på det nu.
– Även om startfälten i de senaste tävlingarna inte varit lika tuffa som i WorldTour har åkningen känts väldigt positiv. Och banan i Vårgårda med mycket grus och ny sträckning tror jag kommer att passa mig.
Under onsdagen kör Hanna tempo-SM i Jönköping, sedan bär det direkt av till Vårgårda för att inspektera banan och för att köra både lagtempot på lördagen och linjeloppet på söndag.
– Som det känns nu är det roligt att tävla igen. Tre lopp på fem dagar ska bli riktigt kul.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.