Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Polar och Look samarbetar om nytt effektmätningssystem

Keo PowerUnder Eurobike mässan aviserade Polar och Look att de gemensamt har påbörjat arbetet med nästa generations Kéo Power pedalsystem, vilket kommer baseras på Bluetooth Smart protokollet. Utvecklingen sker under 2013 och lanseringen är planerad till början av 2014.

De två företagen har redan framgångsrikt utvecklat och lanserat ett Kéo Power pedalsystem under 2012, vilket ger cyklister möjligheten att se och följa effektuttaget för båda pedalerna i realtid på
sin cykeldator. Den första generationen av produkten baseras på Polars W.I.N.D teknologi
och är kompatibel med Polars cykeldatorer CS500+ och CS600X.

Genom att arbeta tillsammans för att utveckla en ny Bluetooth Smart kompatibel version av denna produkt, har företagen för avsikt att erbjuda ett uppdaterat system för smartphone-användare, samt för framtida Polar produkter baserade på Bluetooth Smart teknologin.

Annons

Marco Suvilaakso, Group Product Director på Polar, kommenterar:
– Vi har haft ett gott samarbete med Look under utvecklingen av den första produkten och den har fått ett fantastiskt gensvar från återförsäljare och seriösa cyklister som efterfrågat just en produkt med dessa egenskaper. Det var ett tekniskt utmanande projekt och vi är givetvis stolta över det faktum att vi var först med att lansera denna typ av produkt på marknaden. Nu ser vi fram emot arbetet med kommande generation, vilken kommer erbjuda alla funktioner och finesser som nuvarande version har. Fördelen är att den blir tillgänglig även för den grupp cyklister som idag använder sina smartphones istället för en traditionell cykeldator.

Thierry Fournier, General Manager på LOOK kommenterar:
– Utvecklingen av Keo Power är ett viktigt projekt för LOOK och påbörjades för mer än 9 år sedan. Samarbetet med Polar har varit en fantastisk hjälp för att kunna slutföra arbetet med kommunikationsprotokoll samt vid lanseringen av produkten till marknaden. Genom att ta nästa steg och utveckla en version kompatibel med andra Bluetooth Smart enheter skapar vi stora utvecklingsmöjligheter för båda företagen, vilket kommer gynna våra kunder.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nya actionkameror från Garmin

Close