Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

POC ska göra svenska landslagen säkrast i världen

poc_logga_kvadratSvenska Cykelförbundet och POC har idag tecknat ett flerårigt avtal som innebär att de svenska landslagen kommer att utrustas med material och kläder från POC under de närmaste åren.

POC som mest är kända för sina hjälmar har även ett brett sortiment av kläder, glasögon och skydd. Tillsammans med förbundet har de nu som mål att göra svensk cykelsport till den säkraste i världen.

”Vi är väldigt glada att få POC som samarbetspartner, eftersom säkerhet och prestanda genomsyrar deras arbete. Vi har gemensamma värderingar och ett ömsesidigt engagemang för landslagen med målet att cykelsporten i alla lägen utövas på ett säkert sätt”, säger Svenska Cykelförbundets generalsekreterare, Lena Alfvén.

Annons
Det är med lite tveksamma minnen vi minns tillbaka på förra OS satsning mellan SCF och POC. Den futuristiska hjälmen skulle ge de svenska cyklisterna en extra fördel i London OS, men resultaten uteblev - huruvida det berodde på hjälmen ska vi låta vara osagt, men en snackis blev det i alla fall.
Det är med lite tveksamma minnen vi minns tillbaka på förra OS-satsningen mellan SCF och POC. Den futuristiska hjälmen skulle ge de svenska cyklisterna en extra fördel i London OS, men resultaten uteblev. Huruvida det berodde på hjälmen eller inte ska vi låta vara osagt, men en snackis blev det i alla fall.

Säsongen som väntar kommer att bli spännande med många fina chanser för de svenska cyklisterna att visa upp sig. Inte minst på hemmaplan när EM i mountainbike avgörs i Huskvarna i början av maj, och så självklart OS och Paralympics i Rio i augusti/september. Klara till OS är redan Emma Johansson och paracyklisten Anders Bäckman.

”Vi kommer att göra vårt yttersta för att de svenska cyklisterna ska kunna prestera på högsta nivå och ge de svenska landslagen det allra bästa vad gäller säkerhet och högkvalitativ utrustning. Vindtunneltester, avancerad produktionsteknik och nya material kommer tillsammans vara en avgörande faktor för att kapa avgörande sekunder i kampen om medaljer”, säger POCs VD och grundare, Stefan Ytterborn.

Tags : hjälmospoc

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
De flesta SM arrangörerna är nu utsedda

Close