Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Petzl Ultra Vario

Petzl VarioUltra Vario använder samma batteri och fästanordning som Ultra Rush, vilket gör att du alltså måste köpa till ett extra fäste för styret.

Vario har tre olika dioder och linser inbyggda i lampan och du kan välja att kombinera dem på fyra olika sätt. En av linserna är för fjärrseende och den smala strålen har en stark men tyvärr också ganska smal ljusstråle (nedre bilden). De två andra linserna är för mer närseende och lyser upp den närbelägna miljön (övre bilden) på ett utmärkt sätt. Lampan hade varit perfekt för cykling om man kunnat kombinera dessa båda lägen, men ­tyvärr har man valt att förlänga batteri­tiden och väljer du kombinationsläget går fjärrljuset på reducerad effekt vilket gör att den inte gör speciellt mycket nytta. Att cykla i skogen med enbart fjärrljuset gör att du får ett mörkt område precis framför cykeln vilket inte fungerar i praktiken.

Petzl Ultra Vario kunde varit en riktigt bra lampan, men vi saknar ett fullt fungerande kombinationsläge.

Testen genomfördes under hösten 2014, och publicerades ursprungligen i Allt Om MTB 4:2014.

Annons

SPECIFIKATIONER
Vikt lampa: 150 gram
Vikt batteri: 288 gram
Brinntid maxeffekt: 5 timmar
Laddtid: 5,5 timmar

Petzl Vario Gul 2 Petzl Vario Gul 1

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.