Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Peter Sagans fall prövas i idrottens skiljedomstol

Peter Sagans fall mot UCI (Union Cycliste Internationale) angående diskvalifikationen i årets Tour de France kommer att tas upp i idrottens skiljedomstol den femte december. Nyheten kom efter att CAS (Court of Arbitration for Sport) bekräftade datumet via deras officiella hemsida. Det var under en spurtuppgörelse som slovaken Peter Sagan kolliderade med brittiske Mark Cavendish, vilket ledde till att den senare försvann ur tävlingen med ett brutet skulderblad, rapporterar Cyclingnews.

800px-Tour_de_France_2017,_Stage_1_(35617310996)
Peter Sagan under första etappen av Tour de France 2017. Photo: Youkeys

Incidenten ägde rum under sluttampen av etapp fyra, utöver Cavendish drogs ett antal fler cyklister med i fallet. Tävlingsorganisatörerna valde att diskvalificera Sagan från touren med följande motivering.

“Vi har valt att diskvalificera Peter Sagan från Tour de France 2017 efter den tumultartade spurten. Han satte flera medtävlande i fara, Mark Cavendish och flera andra, de sista meterna av spurtuppgörelsen”.

Morgonen efter att han hade fått beskedet meddelade Sagan en hop av journalister att han motvilligt accepterade beslutet.

Annons

“Vad kan jag göra? Jag kan bara acceptera juryns beslut men jag håller inte med dem, eftersom jag inte tycker att jag har gjort något fel”, sa Sagan.

I lördags och söndags försökte Cyclingnews nå den berörda team managern Ralf Denk och pressekreteraren, men de ville inte kommentera ett pågående fall. Den femte december tas fallet upp i idrottens skiljedomstol.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Shane Sutton påstår att han var “älskad” inom brittisk cykling

Close