Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Kost, kropp och själÖvrigt

Pendlarjeans från Rapha till dig som vill cykla snyggt i stan

Rapha jeansOktober är här och hösten drar igång på allvar. Även om inte alla fortsätter att cykla året runt är det många som fortsätter att cykelpendla, och även då behövs det varma och funktionella kläder. Helst snygga också.

Rapha som länge koncentrerat sig på kläder för landsvägscyklig har nu även en växande cross- och citykollektion. Vi har testat deras jeans, som finns i både herr- och dammodell. Jeansen är snygga och sitter bra, men har också flera egenskaper som gör dem särskilt lämpliga för cykling. Materialet är egenutvecklat och har skön stretch, samtidigt som det känns fast och påminner lite om kompressionsmaterial i känslan. Det är snabbtorkande, vilket gör att man inte behöver vara så rädd för den där oväntade störtskuren på väg till jobbet, dessutom är det extra slitstarkt för att klara många timmars nötande mot sadeln. Vi har inte hunnit hårdköra jeansen under en längre period, men upplever dem som mycket tåliga. Jeansen går ordentligt upp på ryggen så man behöver inte bekymra sig om någon kall eller ful glipa mellan jacka och byxor.

Vi tycker om de tunna sömmarna som klarar av att vara både diskreta och starkt rosa samtidigt. På insidan av högra benet finns en reflekterande Rapha-logga som syns när man viker upp byxan och som bidrar till synlighet och säkerhet under mörka höstkvällar.

Storlekarna finns i ”jämna tum”, d.v.s. 28, 30, 32 och så vidare. Då testpersonens normala storlek är ett udda nummer testade vi en storlek mindre, vilket visade sig vara perfekt.

Rapha jeansDetta är inte några av de billigare jeansen på marknaden men vårt omdöme är att man verkligen får vad man betalar för. De är grymt snygga och mycket funktionella för cykling i stan eller cykelpendling. Vi kommer göra vårt bästa för att försöka slita ut dem, om det nu går.

Annons

Färg: svart, blå (dam), svart, blå, khaki, vinröd (herr)

Storlek: 24-34 (dam), 28-38 (herr)

Pris: 1750 kr

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
CX-cupen är igång

Close