Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Pedalnyheter från Shimano

Shimanos SPD-system är vida känt, och är inte minst hyllat för sin driftsäkerhet och sina konkurrenskraftiga priser.  Men även inom plattformspedaler är Shimano en spelare att räkna med. Nu släpper Shimano två nya plattformspedaler för pendelcyklister, med hög kvalitet till ett bra pris, samt årets stora pedalnyhet som är ett par nya SPD-pedaler lämpade för stigcyklisten.

De nya pedalerna PD-EF205 och PD-EF202 har inte bara fokus på att sätta färg på tillvaron, utan de är också lätta för att vara plattformspedaler i metall (612 gram respektive 512 gram). Med en slank profil, bred kontaktyta och flera olika färger, är detta en attraktiv uppgradering för många MTB-, trekking och pendelcyklister.

Båda pedalerna har en stor konkav plattform som skapar en bred kontaktyta för skorna och trampstabilitet i plattformen. Nya PD-EF205 har täckta insatser i resin och passar för lättare MTB-cykling, stadscykling och trekking med vanliga skor. PD-EF202 har i sin tur öppningar för hålla undan lera och smuts, och är bättre lämpade för el-MTB med exempelvis gymnastiskskor.

Båda pedalerna har även en stomme i lätt aluminium, en tålig pedalaxel i slitstarkt rostfritt stål, och är designade på samma sätt som Shimanos dyrare modeller – kompletta med kapslade lagerenheter som går att serva, vilket betyder att du kan ha dem länge på din cykel.

PD-EF205 har en friktionsplatta i resin för extra bra grepp på vanliga skor, medan PD-EF202 är försedd med piggar för optimal kontakt med platta skosulor. Tillgängliga färger är svart, silver, röd, blå och guld – alltså något för varje smak.

PD-ME700

Shimanos pedalnyheter för 2020 toppas annars av den nya trailinriktade SPD-pedalen PD-ME700 .

Perfekt för MTB, el-MTB och gravelcykling. Nya dubbelsidiga ME700 kommer med en bred plattform som skyddar bindningen och ger en större kontaktyta. Det gör att de passar perfekt ihop med Shimanos AM-skor.

Annons

PD-ME7oo är designad för tuff cykling, med en slitstark aluminiumstomme och pedalaxel i rostfritt stål. Precis som de flesta av Shimanos övriga off-road-pedaler kommer PD-ME700 med en kapslad lagerenhet som är enkel att underhålla och som stänger ute smuts och fukt, vilket minskar behovet av service. Nya PD-ME700 väger 540 gram och kommer tillsammans med ett par SM-SH51-klossar.

De nya pedalerna beräknas till butik i slutet på augusti.

Rekommenderade priser

PD-EF202: 399:-

PD-EF205: 449:-

PD-ME700: 529:-

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Vi testar e-road – CANNONDALE SUPERSIX EVO NEO 2

Close