Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Pearl Izumi MTB utökar UNT Bike Weekend

foto-PI_1640_helaUNT Bike Weekend fortsätter att bredda Sveriges tredje största cykelevenemang!
I år lägger man till ett mountainbikelopp, Pearl Izumi MTB. Därmed har man Sveriges bredaste utbud för landsväg och mountainbike med fyra motionssträckor, fyra elittävlingar och barnens egen dag med Pelle Svanslös cykeldag. Naturligtvis toppar arrangörerna det traditionsenligt genom att för 107:e året i följd arrangera världens äldsta cykeltävling och Sveriges enda Europatourtävling för herrar!

Pearl Izumi MTB kommer att ha två klasser, en för motionärer och en för tävlande. Banan mäter 50 km och kräver en rejäl arbetsinsats. Beräknad tid för en medelmotionär är 2,45–3 timmar. Liksom för övriga lopp under UNT Bike Weekend kommer start och målgång att äga rum vid Uppsala slott.

I ett försök att höja statusen för cykelsporten i allmänhet och MTB i synnerhet kommer Pearl Izumi MTB att erbjuda prissummor på totalt 53 000 kr.

“Det här är en del av satsningen som inleddes 2013 för att göra UNT Bike Weekend till ett givet val att öppna säsongen med. Vi är otroligt glada att få draghjälp av en sådan stor aktör i cykelbranschen som Pearl Izumi. Med Pearl Izumis hjälp och kunskap går vi en ljus framtid till mötes”, säger Morgan Blom, projektledare för UNT Bike Weekend.

”Pearl Izumi växer i Sverige och vi har under tid sökt ett större evenemang att samarbeta med och det känns otroligt roligt att vi äntligen hittat Skandisloppet som passar perfekt in i vår satsning.  Att det sen går av stapeln på vår hemmaplan i Uppsala är väldigt roligt. Vi är stolta att få ingå i detta samarbete och hoppas vi kan hjälpa till att göra detta till en stor folkfest”, säger Rikard Ohlsson, marknadskoordinator Team Shimano

Annons

“Att få skapa ett helt nytt MTB-lopp i vår egen hemstad är ett oerhört kul uppdrag. Kombination med start mitt i stan och våra grymma MTB-leder ute i skogen gör att vi hittat en riktigt bra bana. Det ska bli spännande att se hur åkarna attackerar vårt spurtpris, ‘Col de Sunnersta'”, säger Juha Kotilainen med en glimt i ögat, ordförande för CK Uni.

“Jag har kört banan en hel del varv och jag kan säga att det finns skäl att inte gå ut för hårt. Ser en hel del mjölksyra, inte minst vid målgång vid Uppsala slott”, säger Peter Nilsson, banarkitekt CK Uni.

UNT Bike Weekend avgörs 8-10 maj.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Pearl Izumi MTB utökar UNT Bike Weekend

Close