Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Paris-Brest-Paris i full gång

Tycker du att Vätternrundan verkar jobbig? Då kan du tänka på de som just nu cyklar Paris-Brest-Paris, det 1200 km långa cykelloppet (alltså fyra gånger längre än Vätternrundan) från den franska huvudstaden till kuststaden i Bretagné och tillbaks igen.

Den första upplagan kördes faktiskt för så mycket som 114 år sedan, och numera arrangeras loppet var fjärde år. För att få lov att köra måste deltagarna ha genomfört minst fyra brevet-lopp på 200, 300, 400 respektive 600 km under innevarande år.

Annons

De första startande har i skrivande stund varit ute i drygt 24 timmar, men torde fortfarande ha en bit kvar till slutmålet. Vi kan inte annat än önska alla ett stort lycka till! Mer information hittar du på www.paris-brest-paris.org

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykelvasan avgjord

Close