Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Paracyklister från hela världen till Sverige nästa helg

Anna Beck, silvermedaljör på World Cup i Ostend, 17 maj 2019

Den 26 maj arrangeras för andra året i rad en internationell UCI-tävling för paracyklister i Sverige. Invacare SMACK Road Race är sanktionerad av UCI, vilket innebär att poäng som delas ut på tävlingen räknas in i de deltagande ländernas kvalificering inför Paralympics i Tokyo 2020. Arrangören, Sigtuna-Märsta-Arlanda Cykelklubb (SMACK), hoppas på ett 30-tal startande från en tiotal länder. Alla svenska landslagscyklister, varav Anna Beck som igår tog en andraplats på en världscuptävling i Belgien, kommer att delta på SMACK Road Race nästa helg.

“Vi har jobbat hårt för att få till internationella tävlingar i Sverige, det är en viktig del för fortsatt utveckling av paracykel. Att kunna ta viktiga UCI-poäng på hemmaplan bidrar till större möjligheter för vårt landslag. Vi har redan två platser klara för Tokyo (en herr och dam), säger Michael Lindgren, förbundskapten för svenska landslaget paracykel.

Under de år som vi har arbetat med att utveckla paracykel inom Svenska Cykelförbundet har vi sett ett ökat intresse för det vi gör, fortsätter Michael Lindgren. Attraktiva tävlingar bidrar till att locka fler att upptäcka cykelsporten.  

Annons

I samband med tävlingarna bjuder arrangören tillsammans med Invacare in till Paracykelfest på Arlanda Test Track. Alla besökare kan där testa aktiviteter inom parasport och träffa utställare och bli inspirerad av Lovisa Söderberg, idrottsprofil och programledare från SVT.

Inbjudan till Paracykelfest 26 maj 2019

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Vätternrundans flaggvakter får ny roll

Close