OS-platserna utdelade

MTB 26 Maj 2016

Det var länge osäkert hur det skulle bli med OS-platser för de svenska mountainbikecyklister, för bara några månader sedan såg det riktigt mörkt ut eftersom Sverige inte hamnade tillräckligt högt upp på nationsrankingen för att vare sig herrar eller damer skulle få en plats. Igår kom dock beskedet – det blir en plats i vardera startfält!

_JAN8901_Jesper_Andersson
“Du kan ta dig till Rio Jenny, hör du det?!” Foto: Jesper Andersson

Läs mer: Wengelin: “Målet är att kvala till OS”

Nu återstår “bara” att Sveriges Olympiska Kommitté ska ta ut cyklisterna, vilket faktiskt kan ställa till det lite. SOK har som krav att man ska ha kommit topp 8 på en A-klassad tävling under året. I princip räknas i år endast EM i Huskvarna och de tre första världscupstävlingarna. Alexandra Engen körde förvisso riktigt bra på hemma-EM men vi tror att Jenny Rissveds andraplats vid världscuptävlingen i Albstadt i helgen praktiskt taget tog henne direkt till OS-banan i Rio.

För herrarna ser det värre ut eftersom bästa placeringen i XCO-loppet var Emil Lindgrens 30:eplats. Kanske kan SOK se mellan fingrarna för Emil Linde, tack vare hans guld i XCE, men det är ju tyvärr inte en OS-disciplin.

JAN_9806_Jesper_Andersson_Jesper_Andersson
Foto: Jesper Andersson

Listan på alla nationer som kvalat till OS hittar du här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.