Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossLandsvägMTBÖvrigt

Orp – En lysande tuta

Jesper_Andersson_DSC_1434Ibland händer det att man får syn på uppfinningar och tänker att ”varför har ingen tänkt på det där tidigare?”. Lite så känns det när vi får möjligheten att testa Orp’s innovativa produkt, framlyse och ringklocka, i samma förpackning! Konstigt att ingen tänkt tanken och gjort den här smarta produkten tidigare. Idén ligger ju inte så långt ifrån ljustutan man har i bilarna, för det är precis vad det här är, en lysande tuta!

Den är förpackad i ett silikonliknande gummimaterial som utöver att skydda den mot väta även skyddar mot eventuella stötar. Ljustutan monteras genom att en del av silikonhöljet spänns runt styret och det medföljer ett ilägg man kan använda på styren med mindre diameter. Den går att få i färgerna grön, röd, orange, gul, blå, rosa, svart och vit.

Den är väldigt enkel att använda. Den har en knapp för att sätta på lampan och bläddra mellan de olika lägena. Plus att det sitter en spakliknande arm baktill med vilken man aktiverar tutan. Det finns fem olika lägen att välja, blinkande ljus med olika frekvens, fast sken och även lägen utan ljus om man cyklar på dagen men fortfarande vill ha möjligheten att tuta på medtrafikanter. Trycker man spaken framåt tutar den lagom mycket, 76 dB enligt tillverkaren. Det här är lagom för att få hundägare, barnvagnsförare och livsnjutare att förstå att nu händer det något. Vill man istället påkalla uppmärksamhet bland hörlursförsedda tonåringar eller pensionärer med dåliga batterier i hörapparaterna trycker man spaken nedåt lite hårdare och då skriker den till med 96 dB, något som förutom att väcka döda även får ovan nämnda trafikanter att upptäcka dig.

Jesper_Andersson_DSC_1436Ljuset kommer från två lysdioder och är enligt tillverkaren på 70 Lm. Fullt tillräckligt för att synas men räcker inte för att belysa en mörk skog.

Som tillbehör finns en liten tunn fjärrkontroll från vilken man kan aktivera de båda tutningarna. Tryck lätt och tuta lagom eller tryck lite hårdare på samma knapp och du kan få se ett och annat roligt skutt från förvånade fotgängare. Du behöver alltså inte släppa styret och plinga, tuta obegränsat när du kryssar fram på cykelbanorna.

Annons

Tutan laddas med medföljande USB-kabel.

Sammanfattningsvis kan vi bara konstatera att det här är en smart produkt som skulle passa på varje pendlares cykelstyre. Syftet med den här produkten är framförallt att synas och höras, något den verkligen upfyller! Rekommenderade utpriser är 599:- för ljustutan och ytterligare 169:- för fjärrkontrollen.

Läs mer om Orp Smart horn på www.orpland.com och för återförsäljare, spana in www.mssport.se.

Nedan följer en liten film från när vår redaktör Jeppman testar Orp.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=CTL7v30fGS0]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.