Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Ordföranden tycker att Team Sky skadar sportens image

David Lappartient, ordförande för UCI, är kritisk till att Chris Froome inte plockas bort från Team Sky under tiden som stjärnåkarens dopingutredning pågår, skriver Cyclingnews. Det var sent under 2017 som Froome fastnade i ett dopingprov efter att ha haft dubbelt så höga nivåer av astmamedicinen salbutamol än tillåtet. 

DAVID_LAPPARTIENT
Foto: Fédération Française de Cyclisme

Lappartient klev in som ordförande för UCI med målsättningen att stärka sportens ömtåliga trovärdighet. Han menar att den rådande situationen med Froome inte gagnar cyklingen. Froomes fall är under utredning och det finns inget satt datum i nuläget som säger när det hela ska vara uppklarat.

“Med reglerna som finns har de rätt att låta honom tävla. Det är upp till dem att bestämma, men om han vinner tävlingar kommer det att se dåligt ut om han döms skyldig. Därför tycker jag att det vore bättre att inte låta honom tävla just nu”, säger Lappartient.

Annons

Lappartient har inte talat direkt med Team Sky men är frustrerad över det rådande läget. Han har sagt att Sky’s hantering av den uppkomna situationen skadar bilden av cykling och att han skulle stödja tävlingsarrangörer som inte låter honom tävla.

“Chris Froome har rätt att beskriva sin syn på saken och försvara sin situation. Det kan ta tid men vi måste följa det. Vi kan inte skynda på det och göra misstag. Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta men jag hoppas att en lösning kan nås så snart som möjligt, för honom, för oss och för sporten. Jag vet inte men med överklaganden kan det ta upp till ett år. Jag hoppas på mindre, men det beror på”, menar Lappartient, enligt Cyclingnews.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
INTERVJU: Lisa Nordén

Close